Отново е любимия ни петък и отново е време за музика. Преди да се насочим към планове за дългия уикенд, който ни предстои, нека се гмурнем смело в следващата музикална селекция.

5 нови песни от седмицата

5 нови песни от седмицата

Слушаме Андреа Бочели, Gogira, Остава, Михаела Маринова и MICHELLE

Ето едно сътрудничество, което със сигурност не очаквахме да видим: Body Count пуснаха индъстриъл кавър на "Comfortably Numb" на Pink Floyd, който е записан с легендата на електрическата китара Дейвид Гилмор.

Body Count дразнеха, че предстоящият им запис ще има гост-звезда, която ще "взриви всички" още през юни, но не можехме и да си представим, че точно това конкретно партньорство ще се случи. Китаристът на Pink Floyd е натоварен да работи по тази нова версия на хита от 1979 г., с която показва най-доброто си китарно парче в напълно различна светлина.

Ману Чао, известен с дарбата си да смесва жанрове и езици в заразителни песни, се завръща 17 години след хитовата си песен "Me Gustas Tu" с цял нов албум, озаглавен Viva Tu, който излиза именно днес, 20 септември 2024 г.

Патентованият микс от акустични китарни дрънкания, дигитални сигнали, бръмчене и звукови ефекти от видеоигри започва с първите ноти на албума. Началото "Vecinos En El Mar" лесно свързва "Viva Tu" с предишни песни на певеца, докато "La Couleur du Temps" поддържа сдържаната, спокойна, непринудена атмосфера.

Ава Макс е готова да запали глобалния свят на поп музиката отново с днешната премиера на нейния енергичен нов сингъл, "Spot A Fake". Със силното си послание за разпознаване на собствената стойност и отхвърляне на неискреността, "Spot A Fake" е най-личният денс-поп химн на Макс досега, описващ нейната собствена завладяваща история за предателство.

Вдъхновена от моменти, които разтърсиха най-близкия ѝ кръг, песента възхвалява самооценката, автентичността и устойчивостта да продължиш напред. 

Galantis представя новия сингъл "8 Days". Веднага след премиера на живо в Pacha Ibiza, съвместната песен с Кати Денис бележи поредното еуфорично сътрудничество между двама титани за писане на песни. 

"8 Days" бележи първото издание след четвъртия студиен албум "Rx", който озвучи лятото с хита "Lighter" заедно с Давид Гета & 5 Seconds of Summer.

5 нови песни от седмицата

5 нови песни от седмицата

Слушаме Linkin Park, The Weeknd, The Offspring, Майлс Кенеди и Любо Киров

Дара Екимова дръпна кариерата си толкова напред, че сега догонва себе си, пускайки сингъл след сингъл, за да даде знак за музиката и настроенията събрани в "Тази стая", преди премиерата на албума на 4 октомври.

На дневен ред е "Всичко ти давам", парче, което без проблем може да се класира като конкурент на "Дишам". По "Всичко ти давам" Дара Екимова работи с музикалния продуцент Ангел Проданов - Ачо, като за мелодията на припева дистанционно се включва и ALMA.