10 дни ни делят от концерта на Андреа Бочели, който се състои на Националния стадион "Васил Левски" в София на 14 септември. И докато с трепет очакваме маестрото отново у нас (за пръв път на толкова голям стадион), подгряваме с нещо ново от творчеството му. 

Андреа Бочели обедини сили с Karol G за нов дует, наречен "Vivo por Ella". Песента преоткрива една от най-емблематичните песни на италианския тенор, "Vivo Per Lei" ("Живея за нея"), ​​която първоначално включва испанската певица Марта Санчес. Сингълът е част от предстоящия албум на Бочели Duets, който е планиран да излезе на 25 октомври и чества неговата 30-та годишнина в музиката.

6-те музикални събития на септември

6-те музикални събития на септември

Този месец слушаме на живо Андреа Бочели, Джак Саворети, Tinariwen, Lords of the Sound, Молец и Йонас Кауфман

От изпълнението им на откриването на Олимпийските игри в Париж, чакаме Gojira да издадат официално "Mea Culpa (Ah! Ça ira!)", което представиха заедно с композитора Виктор льо Масне и оперната певица Марина Виоти.  За наша радост, чакането вече приключи. 

Gojira влязоха в историята като първата метъл група, която някога е участвала на Олимпийските игри по време на церемонията по откриването на Летните олимпийски игри през 2024 г. в Париж. Както основателно отбелязаха тогава и Rolling Stone, "Между зашеметяващите сюрреалистични визуализации и зверската агресията на Gojira, това се превърна в един от най-обсъжданите моменти от вечерта."

Gojira- мeтъл групата, която ще остане в историята като променяща Oлимпийските игри

Gojira- мeтъл групата, която ще остане в историята като променяща Oлимпийските игри

Какво знаем за Gojira, които участваха в откриването на Летните игри в Париж

MICHELLE споделя "Cathy" - третият сингъл от новия им албум Songs About You Specifically, който излиза на 27 септември. Песента включва характерния за нюйоркския колектив оживен ритъм, контрастиращ със забавни текстове за самотата и копнежа.

 "Cathy" е нежна инди песен за това какво е чувството да бъдеш сам след раздяла и да се подчиняваш на всички мисли, като знаеш, че не трябва", казват MICHELLE. Песента идва заедно с мрачна видео, включващо Ема, изправена пред себе си в огледалото, Джулиан на пиано, Чарли на китара и София, Лайла и Джейми, танцуващи някъде между реалността и мечтите.

5 нови песни от седмицата

5 нови песни от седмицата

Слушаме The Smile, Ману Чао, DARA, A$AP Rocky и Бет Харт

Вече знаем заглавието на третия албум на Михаела Маринова ("Черна пеперуда"), както и че ще се появи на българския музикален пазар на 25 септември. Първи знак за новата музика на Михаела е песента "Да избягам".

За Михаела "Да избягам" е нова красива страница в нейната музика. "След всеки албум имам нужда постепенно да се "освободя" от онова, което е било заключено в него, за да мога да продължа да създавам нови песни. "Да избягам" се роди точно в такъв момент и се превърна във врата към новия ми албум", казва изпълнителката.

Михаела Маринова: "Новият ми албум е възходът на моята музика"

Михаела Маринова: "Новият ми албум е възходът на моята музика"

Изпълнителката за "Вселена" с Любо Киров, за третия си студиен албум след "До безкрай" и за предстоящото си турне

На 11 септември, група Остава ще отпразнуват рождения си ден с ежегоден голям концерт в клуб "Маймунарника", в Борисовата градина, а на 4 септември на бял свят се появи най-новия им сингъл "Мона Лиза".

Прочувствената балада e първата свежа доза музика, която момчетата издават след албума "Кислород". По всичко личи, че "Мона Лиза" бележи началото на работата по новия албум на групата, а любовта, която е едно от най-големите вдъхновения на Свилен, изглежда отново ще заеме важно място в албума.