Ако все още трябва да купим някои позакъснели подаръци, имаме добра новина: винаги можем да подарим книга. Избираме три дългоочаквани заглавия, които излязоха на български скоро.

3 книги за уикенда от Робърт Галбрейт, Бела Маки и Дженифър Макмеън

3 книги за уикенда

Смразяващи кръвта трилъри

"Картина в пясъка"

На фона на 2023 г., в която две войни бушуват в близост до България, на български излиза високо оцененият роман на Питър Блаунър, който ни връща в 50-те години на миналия век в Близкия изток. Али е роден в Египет между двете световни войни, а голямата му страст е киното. Той получава възможност да работи в холивудската продукция "Десетте божи заповеди", но филмовото му бъдеще е провалено от политическия смут в страната му.

Снимка 647149

Източник: Колаж / Enthusiast

Десетилетия по-късно внукът на Али Алекс иска да замине за Близкия изток, за да се включи в Свещената война, а Али се свързва с него с една последна война. Ако внукът му продължи да поддържа връзка с него, Али ще му разкрие тайната история на собствения си живот.

Изд. Enthusiast, 20 лв.

"Притча за сеяча"

Излязъл за първи път през 1993 г., постапокалиптичният роман на Октавия Бътлър ни пренася във вече недалечната 2025 г., когато САЩ са разкъсвани от зарази, война и недостиг на вода. Лорън е на 15 години и живее в затворено общество заедно с баща си, който е проповедник.

Снимка 647148

Източник: Колаж / Orange Books

В общество, където да си уязвим, означава да си подложен на постоянен риск, тя страда от синдром на хиперемпатия - почти осакатяваща чувствителност към болката на околните. Когато остава без семейството си, Лорън е принудена да оцелява с малка група хора, а в главата й се заражда идея, която може да се окаже спасителна не само за нея, а за цялото човечество.

Изд. Orange, 24 лв.

"Кръстопътища"

Джонатан Фразен си спечели милиони фенове с "Поправките" и всеки следващ негов роман се чака с огромно нетърпение. Този ни връща в 70-те години на миналия век в Чикаго, където проследяваме историята на фамилията Хилдебранд. Бащата Ръс е пастор в либералната протестантска църква и трябва да брани нравите, и порядките. Собственото му семейство обаче е раздирано от проблеми.

Снимка 647147

Източник: Колаж / Колибри

Големият му син Клем го шокира с новина, любимата му дъщеря Беки се отдава на хипарски живот, а малкият му син Пери е готов да се предаде на пороците си. Как би могъл Ръс Хилдебранд да държи юздите на фамилията си, когато самият той иска да разкъса оковите, които го стягат?

Изд. Колибри, 39.90 лв.