Още седмица ни дели от Коледа - времето, в което ще имаме повече време за близките си, за себе си и за четене. Избираме последния уикенд преди това да прекараме в компанията на три нови и супер заплетени криминални истории.

3 книги за уикенда от Клер Киган, Ане Якобс и Стефани Дрей

3 книги за уикенда

Женска гледна точка

"Как да убиеш семейството си"

Това едновременно смешно и страховито заглавие достойно представя духа на дебютния роман на Бела Маки. Главната му героиня Грейс Бернард има стриктен план за бъдещето си, който възнамерява да осъществи. След като губи единствената опора в живота си - майка си, тя е решена да убие Саймън Артемис, който съвсем не по случайност й е баща, както и още петима членове на семейството му.

Снимка 646250

Източник: Колаж / Сиела

Така 24-годишната Грейс ще наследи състоянието му и, след като се измъкне безнаказано от престъплението, ще живее щастливо и ще си осинови куче. Разбира се, не всичко се развива по плана й.

Изд. Сиела, 23 лв.

"Отприщен гроб"

Това е седмият поред роман с главен герой детектив Корморан Страйк, а почитателите на Робърт Галбрейт (псевдоним на авторката на поредицата за Хари Потър Дж. К. Роулинг) го очакваха с нетърпение. Случаят, с който се захваща Страйк, е свързан с тайнствена секта в източна Англия, а клиентът му е баща на момче аутист, което се присъединява към нея.

Снимка 646251

Източник: Колаж / Колибри

Както при други подобни религиозни общности, и зад Универсалната хуманитарна църква се крият финансови схеми, сексуално и физическо насилие, както и няколко смъртни случая. Помощничката на Страйк Робин Елакот се присъединява под прикритие в сектата, но това ще се окаже по-опасно, отколкото двамата са предполагали.

Изд. Колибри, 40 лв.

"Поканените"

Дженифър Макмеън вече си е спечелила хиляди почитатели с "Удавниците" и "Зимните хора". Последната й книга предлага поредната смразяваща история, която отново ни пренася в живописния американски щат Върмонт. Сред зелените му гори Хелън и Нейт решават да избягат от големия град и да построят сами новия си семеен дом.

Снимка 646252

Източник: Колаж / Benitorial

Парцелът, който са купили, обаче крие история: на него преди век е била обесена Хати Брекънридж, обвинена във вещерство. Според местните духът й продължавал да обикаля там. Двойката по-скоро се забавлява с тази местна легенда, а Хелън решава да научи повече за рода Брекънридж, загубил по подобен начин четири поколения жени.

Изд. Benitorial, 25 лв.