Работата в Холивуд може и да е работата-мечта за мнозина и изглежда сякаш повечето актьори наистина ѝ се наслаждават. Има обаче и знаменитости, които с времето разбират, че ги влекат и други неща освен шоубизнеса.

Анджелина Джоли пред The Wall Street Journal - откровено за последствията от развода с Брад Пит, Холивуд и бъдещите си планове

Напуска ли Холивуд Анджелина Джоли

И как планира живота си след развода с Брад Пит

Ето примери за няколко известни личности, които в един момент в кариерата си са решили да загърбят актьорството и да се посветят на различни занимания.

Иън Сомърхолдър

Той е известен най-вече с ролята си в "Дневниците на вампира", където си партнира с Нина Добрев, но след участието си в сериала V-Wars от 2019 г. на Netflix, така и не приема нова роля. Вместо това се фокусира върху отглеждането на децата заедно със съпругата си Ники Рийд и каузата, на която сега истински е отдаден.

Снимка 644723

Източник: GettyImages

Иън Сомърхолдър е създател на няколко бизнеса и филми, които имат за цел да се борят с изменението на климата чрез подобряването на почвата и да разширят осведомеността за проблема. Актьорът има собствена компания за здраве и уелнес, както и за производство на бърбън, и днес предпочита да живее далеч от големия град.

Меган Маркъл

Едва ли много жени биха се отказали от възможността да бъдат законната съпруга на принц Хари и заедно с него да се посветят на благотворителни каузи.

Снимка 644722

Източник: GettyImages

Както добре знаем, Меган Маркъл е късметлийката, която грабва този шанс и така се превръща в следващата Грейс Кели - жената, която жертва кариерата си в Холивуд заради живот на кралска особа. Преди няколко години Маркъл също напуска актьорството и дома си в Торонто в името на любовта си към принц Хари.

Камерън Диас

След като изгрява с "Маската" от 1994 г., Камерън Диас прави впечатляваща кариера в Холивуд с роли в над 40 филма. През 2014 г. обаче актрисата разкрива, че иска различни неща от живота си, тъй като си е дала сметка как работата в шоубизнеса поглъща цялото ѝ време.

Снимка 644721

Източник: GettyImages

След пенсионирането си, Камерън Диас се отдава на писане и дори вече е публикуван автор. Първата ѝ книга The Body Book излиза през 2013 г., а три години по-късно и втората - The Longevity Book. Актрисата създава и семейство, като се жени за музиканта Бенджи Мадън.

Въпреки че през 2019 г. тя казва пред InStyle, че актьорството не ѝ липсва, все пак решава да направи завръщане, поне за един филм. За Back in Action, който в момента е в процес на снимане, колегата ѝ Джейми Фокс издава, че е умолявал Камерън Диас да се съгласи да участва.

Джак Глийсън

До 2014 г. Джак Глийсън е крал Джофри в "Игра на тронове". След края на ролята му обаче актьорът заявява, че е приключил с шоубизнеса. Пред Entertainment Weekly той споделя, че се снима от осемгодишен, но работата в киното вече не му носи удоволствие.

Снимка 644720

Източник: GettyImages

Подобно на Камерън Диас обаче, и Джак Глийсън го очаква завръщане на екрана, след като се присъедини към актьорския състав на предстоящия сериал на BBC Out of Her Mind.

Порша де Роси

Може би най-известната ѝ роля е в "Али Макбийл", последвана от участия в още няколко сериала.

Снимка 644712

Източник: GettyImages

С наближаването на 45-ия си рожден ден обаче, актрисата признава в шоуто на съпругата си Елън Дедженеръс, че е решила да загърби Холивуд и да направи "нещо предизвикателно и различно". Така се появява бизнесът на Порша де Роси - компанията General Public, чиято дейност е в сферата на изкуството, пише E! News.

Гъсин Бълок-Прадо - коя е сестрата на Сандра Бълок, която заряза Холивуд, за да пече десерти и гледа животни

Сестрата на Сандра Бълок, която заряза Холивуд, за да пече десерти

Гъсин Бълок-Прадо води съвсем различен живот

Даниъл Дей-Луис

Въпреки че е носител на цели три Оскара, заслужени със забележителната му игра във филмите "Моят ляв крак", "Ще се лее кръв" и "Линкълн", Даниъл Дей-Луис се отказва от актьорството през 2017 г.

Снимка 644706

Източник: GettyImages

Това се случва само малко след като той получава шестата си номинация за Оскар за "Невидима нишка", като решението му изглежда е окончателно. За шестте години откакто е напуснал Холивуд, Даниъл Дей-Луис не е приемал следващи роли и няма информация да работи по нов филм.