След като стана жената до принц Хари, Меган Маркъл се превърна и в една от най-коментираните, а на моменти и най-мразените жени на света. В последните години тя преживя много - стана част от кралското семейство, напусна го доброволно, стана майка на две деца, загуби друго, а междувременно всички разбраха, че нейното семейство не е за пример като това на Кейт Мидълтън.

Меган Маркъл, Саманта Маркъл и поредна глава от съдебната сага между двете сестри

Съдебната драма на Меган Маркъл

Борбата със сестра й продължава

Плътно до бившата херцогиня на Съсекс винаги беше и продължава да бъде нейната майка Дория Рагланд. Не същото обаче може да се каже за нейния баща Томас, с когото имат сложни взаимоотношения, станали публични благодарение на неговите признания и директни обвинения.

Принц Хари и Меган Маркъл бяха завели дело срещу британски таблоид заради публикуването на нейно писмо до баща й, а впоследствие пък Меган се оказа от страната на обвиняемия и то заради своята доведена сестра.

Саманта Маркъл заведе дело за клевета срещу Маркъл след изказването й по време на интервюто пред Опра Уинфри, че е израснала като само дете и почти не познава доведената си сестра. И това на фона на всички интервюта на Саманта, в които тя разказваше колко близки са си били двете и как винаги й е помагала.

Очевидно думите на Меган са засегнали по-голямата дъщеря на баща й Томас, която дори иска от нея обезщетение в размер на 75 хиляди долара за нанесените нематериални вреди. Съдът отложи финалното дело чак за след година, а през това време двете сестри най-вероятно ще се срещнат на някое от заседанията, предава Daily Mail.

На този етап е ясно, че Саманта е заявила пред съда, че  Меган умишлено я е наклеветила като е предоставила невярна информация за нея на авторите на биографичната книга Finding Freedom. Едно от тези твърдения, които не са истина, е че Саманта е била напуснала гимназията.

Хари и Меган - нежелани на коледната трапеза в двореца, но роднините на Камила - да

Хари и Меган - нежелани на коледната трапеза в двореца, но роднините на Камила - да

Какво ще се случи за пръв път по време на Коледата на британското кралско семейство

В последвалите промени в обвинителния акт обаче адвокатите на по-голямата сестра Маркъл са премахнали тези обвинения и са оставили само онези, свързани с интервюто пред Опра. И Саманта Маркъл, и нейните адвокати са оптимистично настроени и вярват, че ще спечелят делото срещу Меган и по този начин ще помогнат на справедливостта да възтържествува.