В последните дни принц Хари и Меган Маркъл отново бяха в центъра на вниманието с присъствието си на Invictus Games в Дуселдорф. А от този факт отново се възползва не кой да е, а бащата на доскорошната херцогиня на Съсекс.

Принц Хари и специалният му рожден ден с Меган Маркъл на Invictus Games

Специалният рожден ден на принц Хари

Загуби едно, но спечели друго

Томас Маркъл не пропуска удобна възможност покрай важни за дъщеря му и съпруга й поводи, за да даде поредното си интервю за някоя телевизия и да сподели своите размисли и страсти. Направи го и сега и сякаш никак не сме учудени от думите му, които са първите след коронацията на крал Чарлз през май.

Този път бащата на Меган участва в Good Morning Britain и от екрана призова дъщеря си да се видят след петгодишната им раздяла и да му даде възможността да види и внуците си. "Сърцето ми е разбито. Много съм разстроен. Това е жестоко за един дядо - да му отказваш правото да види внуците си", каза Маркъл.

Той допълва, че според законите на Калифорния дори може да осъди дъщеря си и да си спечели възможността да вижда малките Арчи и Лилибет, но не иска да стига до там. И му е наистина болно, защото не смята, че е направил нещо грешно, нещо лошо, което да го е поставило в тази позиция.

"Аз съм наистина любящ баща и тя го знае много добре. Няма извинение за начина, по който се държи с мен, както и в ролята ми на дядо", продължава с обвиненията родителят. И стига по-далеч, заявявайки, че това, което е Меган Маркъл сега, не е жената, която той е отгледал и познавал до преди няколко години.

Така негласно той обвини принц Хари за промяната в дъщеря му и допълни, че неговото влияние върху нея е много по-голямо от това, което тя има върху него, въпреки че мнозина смятат противното. "Аз съм винаги тук за нея. Още я обичам, винаги ще я обичам. Това никога няма да се промени, но искам тя да се свърже с мен и да ми позволи да видя внуците си", отправи поредният си призив Томас Маркъл, цитиран от Daily Mail.

Меган Маркъл, рожденият ден на Томас Маркъл и защо тя не го е поздравила

Меган Маркъл с нова обида към баща си

Херцогинята и рожденият ден на Томас Маркъл

Той сравни петте години, в които не е виждал дъщеря си, с присъда, излежана в затвора. И подчерта, че дори на тези хора им се прощава, затова и той очаква да получи прошка. Томас Маркъл направи съпоставка и между себе си и крал Чарлз, който също като него не е направил нищо грешно, но също е лишен от правото да вижда двете си внучета. Но надали Меган Маркъл и този път ще се трогне от думите му.