Годината може да е 2024-а, но звездите на Оскарите са обърнали поглед към златните години на Холивуд. Вдъхновени от класически дизайн линии или знакови визии на легендарни кино икони, те предложиха наистина красива гледка на червения килим в Лос Анджелис.

Най-секси облечените дами на Оскари 2024

Най-секси облечените дами на Оскари 2024

Разбира се, Марго Роби и Зендая са сред тях

Сидни Суийни, която е представител на настоящето поколение звезди, също обърна поглед към миналото с тоалета си, но сравнително по-скорошното - 2004 г. От Оскарите през онази година е роклята на Marc Bouwer, с която беше на афтърпартито на церемонията.

Бялото сатенено творение е тоалетът, с който Анджелина Джоли присъства на Наградите на академията през 2004 г. и е взет от архивите на марката, както уточняват стилистите на Суийни в Instagram публикация.

Те се опитват максимално да се доближат до визията на Джоли, като поръчват специална изработка на колие на бранда Messika, което да напомня бижутата от оригиналната визия. Сидни Суийни успява да внесе и от чувствеността на Мерилин Монро, за което пък допринася ретро прическата й.

Джоли в същата рокля през 2004 г.

Източник: GettyImages

Джоли в същата рокля през 2004 г.

Самата Анджелина Джоли не присъстваше на Оскари 2024. Поне не и лично, защото направи дебюта си на червения килим като дизайнер. Сулейка Жауад - съпругата на композитора и музикант Джон Батист, номиниран за оригинална песен за American Symphony, носеше рокля на Atelier Jolie.

Роклята е изработена от винтидж копринен плат, а в задната част на полата има ръчно изрисувано изображение на Джон Батист, дирижиращ оркестъра си. То е дело на художника Чаз Гест, който се е вдъхновил от историята на Батист и Жауад, преборила се с левкимия.