Въпреки че разводът им приключи още през 2019 г., Анджелина Джоли и Брад Пит продължават да "воюват". Ябълката на раздора се оказва Chateau Miraval - имение, притежаващо винарна и лозови насаждения в Южна Франция. Холивудската двойка го купува през 2008 г. за около 25 милиона долара. Когато това се случва, двамата се съгласяват, че няма да продават дяловете си в шатото без разрешението на другия.

Брад Пит, Деймиън Куинтард, Studio Miraval и какво се случва със звукозаписното студио във Франция

Новата страст на Брад Пит

Брад Пит след тежките обвинения на Анджелина Джоли

През 2022 г. обаче Брад Бит започва да съди Анджелина Джоли, защото не се е съобразила с уговорката им и е продала дяловете си във винарната на руски олигарх.

И по всичко личи, че продължава да има развитие около Chateau Miraval, но то в никакъв случай не е благоприятно за Брад Пит. Сега актьорът настоява за разбере кой е съсобственик на френското му лозе, след като акциите на бившата му съпруга Анджелина Джоли попадат в контрола на таен собственик от остров Джърси в Ламанша.

Снимка 655153

Източник: GettyImages

60-годишната звезда от "Боен клуб" е шокиран, когато Джоли продава половината от зашеметяващото им имение Chateau Miraval без неговото съгласие на руския милиардер Юрий Шефлер през 2021 г.

Според новите финансови документи, крайният собственик на акциите е неясен, контролиран от компания, в която Шефлер не е акционер. Бизнес уговорките обаче правят невъзможно да се разбере кой дърпа конците. Според Daily Mail актьорът е решен да стигне до дъното на тази сделка.

Анджелина Джоли и Брад Пит изненадаха с неочаквано решение по спора им за винарната Chateau Miraval

Анджелина Джоли и Брад Пит изненадаха всички

Неочаквано развитие в битката за Chateau Miraval

Спорът пренася за първи път дългогодишна сага около развода между Пит и Джоли на британските брегове. Битката за бъдещето на Chateau Miraval, известна като "Войната на розето", досега се е водила в съдебните зали във Франция, Люксембург и Лос Анджелис.

Снимка 655152

Източник: GettyImages

Източник, близък до актьора, казва: "Брад иска от остров Джърси да започнат да дават отговори. Той трябва да има право да знае кой е купил бизнеса му. Брад е вложил сърцето и душата си в това лозе и не знае със сигурност с кого всъщност работи."

Брад Пит и делата за Шато Миравал - кой си позволи да заплашва актьора

Кой си позволи да заплашва Брад Пит

Анджелина отново е намесена

Chateau Miraval в Прованс произвежда страхотно розе, популярно сред знаменитостите. Дълги години Пит и Джоли притежават огромното имение с винарната и лозовите насаждения, като дори се женят там през август 2014 г.