Шанън Дохърти споделя, че лечението на рак е разрушило либидото й и казва, че секс играчките са били препоръчани за коригиране на ситуацията.

Звездата от "Бевърли Хилс 90210"  посреща своята добра приятелка, модела Ан Мари Кортрайт, в своя подкаст Let's Be Clear, като Дохърти разказа за това как ракът е повлиял на либидото ѝ.

"Искам да кажа, че когато не се чувстваш добре със себе си, това ще убие либидото ти, но тогава... когато лекарствата отнемат либидото ти или правят нещата не толкова приятни, когато не чувстваш сексът толкова добре, е просто ужасно."

Шанън Дохърти и 10-годишната битка с рака - какво е състоянието на актрисата днес

След 10 години битка с рака - колко тежко е състоянието на Шанън Дохърти

Актрисата се бори с рака от почти 10 години

Но както разбираме от подкаста, Дохърти започва да работи върху собственото си сексуално здраве с малко помощ от самата Кортрайт. 

Кортрайт води Дохърти на посещение при д-р Шери Рос, акушер-гинеколог, която специализира в сексуалното здраве на жените и, както казва Дохърти, я кара да се изчервява.

"Заведох Шанън на среща с АГ и седях там с нея", разказва моделът, а Дохърти добавя: "Тя ме взе, защото, знаете ли, изрично й казах:" Трябва да направя нещо. Нещата не вървят и това не е животът, който искам да живея."

Снимка 655441

Източник: GettyImages

"Също така не исках съпругът ми да живее по този начин", допълва актрисата, споменавайки третия си съпруг Кърт Исвариенко, с когото се развежда през 2023 г.

Кортрайт описва кабинета на лекаря, като казва: "Тя има всички тези малки изложени неща - тези секс играчки и след това казва: "Ето Шанън, вземи това и го сложи в чантата си. Никой не може да го види, никой не знае, че е там!"

Снимка 655442

Източник: GettyImages

Шанън Дохърти разяснява, че преди да вземе секс играчката вкъщи, лекарката ѝ показва и как да я използва."Шанън беше като... никога не съм я виждала толкова засрамена", казва Кортрайт, докато Дохърти допълва, че се е изчервила като домат. 

Шанън Дохърти е диагностицирана с рак на гърдата през 2015 г., след което претърпява мастектомия и се подлага на химиотерапия и лъчетерапия. Две години по-късно актрисата от сериала "Бевърли Хилс 90210" споделя, че е изпаднала в ремисия, но след още две години следва нова лоша новина - ракът се е завърнал. 

Шанън Дохърти и разкритието, че актрисата е с терминален рак

Тежката диагноза на Шанън Дохърти

Актрисата прави съпричастни последователите си

За съжаление заболяването ѝ е в терминален, четвърти стадий. Но въпреки това тя не пада духом, като дори разкрива, че е започнала да търси по-голяма цел в живота си. От години Шанън Дохърти работи и в посока по-висока осведоменост за рака, както и се опитва да покаже, че хората с терминален рак все още имат какво да допринесат към света.