Да говориш за болестта си, и то публично, не е от най-лесните неща за правене. Когато си известна личност обаче, това е начин да привлечеш вниманието на хората към нуждата от профилактични прегледи, които биха попречили на рака да достигне до терминална фаза.

Селма Блеър, Мишел Пфайфър, Dancing With The Stars и как актрисата развълнува всички

Актрисата, която захвърли бастуна, за да танцува

Селма Блеър и участието й в Dancing With The Stars

Това избира да направи и Шанън Дохърти, която от 2015 г. се бори с рак на гърдата. Актрисата от сериала "Бевърли Хилс 90210" претърпява операция, последвана от химиотерапия и радиационно лечение.

Две години по-късно заболяването й е в ремисия, докато през 2020 г. лекарите не й съобщават, че е с терминален рак.

"Това е труден хап за преглъщане по много причини. Имам дни, в които се питам: Защо аз? А после си казвам: А защо не аз? Кой? Кой заслужава подобно нещо? Никой", коментира Дохърти в интервю за Good Morning America.

Снимка 622086

Източник: GettyImages

И ето че преди дни 52-годишната актриса публикува видео в официалния си профил в Instagram, на което виждаме как преминава през радиационно лечение. В текста тя разкрива, че разсейките на рака са достигнали и мозъка й.

"Страхът ми е очевиден. Страдам от клаустрофобия, а в живота ми се случват вече достатъчно трудни неща. Но този страх... Смущението... Времето, в което се наслагват всички неща. Така изглежда ракът."

Много от колегите на Шанън Дохърти коментираха публикацията й с окуражителни думи. Сред тях бяха Селма Блеър, която се бори с множествена склероза, Сара Мишел Гелар, Кевин Смит, Оливия Мун, Хари Коник-младши.