Шанън Дохърти е диагностицирана с рак на гърдата през 2015 г., след което претърпява мастектомия и се подлага на химиотерапия и лъчетерапия. Две години по-късно актрисата от сериала "Бевърли Хилс 90210" споделя, че е изпаднала в ремисия, но след още две години следва нова лоша новина - ракът се е завърнал.

Шанън Дохърти и разкритието, че актрисата е с терминален рак

Тежката диагноза на Шанън Дохърти

Актрисата прави съпричастни последователите си

За съжаление заболяването ѝ е в терминален, четвърти стадий. Но въпреки това тя не пада духом, като дори разкрива, че е започнала да търси по-голяма цел в живота си.

Вече години Шанън Дохърти работи и в посока по-висока осведоменост за рака, както и се опитва да покаже, че хората с терминален рак все още имат какво да допринесат към света.

Трудният път на актрисата в борбата ѝ с болестта обаче не става по-лек. Този юни тя разкри, че ракът се е разпространил в мозъка ѝ и е претърпяла операция за отстраняването на тумора. "Това определено беше едно от най-страшните неща, през които съм минавала за целия си живот", признава Шанън Дохърти.

За съжаление, към днешна дата заболяването вече е достигнало до костите ѝ, но въпреки това актрисата е все така откровена, оптимистична и волята ѝ за живот не стихва. "Не искам да умра", заявява болезнено искрено тя в интервю за People.

Сега Шанън Дохърти продължава да се лекува и е по-решена от всякога да продължи да се бори. "Не съм приключила с живота. Не съм приключила да обичам. Не съм приключила да творя. Не съм приключила да променям нещата към по-добро. Просто не съм приключила", допълва тя.

И това изобщо не са просто празни думи. Актрисата е все така дейна и дори ѝ предстои премиерата на подкаста Let's Be Clear with Shannen Doherty, който стартира от 6 декември по iHeartRadio и в който тя планира да говори открито за кариерата си, за любовния си живот и за заболяването си.

Според Шанън Дохърти много хора просто приемат, че ракът означава, че диагностицираните вече не могат да вършат почти нищо. Но актрисата не е съгласна с това. "Ние сме жизнени и имаме толкова различен възглед за живота. Ние сме хора, които искат да работят и да прегърнат живота и да продължат напред", споделя тя.

Чувството за благодарност за новия ден с приятелите, семейството и немската ѝ овчарка Боуи, актрисата разкрива, че е едно от нещата, които я зареждат всяка сутрин.

Рискът от развитие на рак и здравословните навици, с които да го намалим

Промените в ежедневието, които намаляват риска от рак

Няколко необходими ограничения

"Най-страхотният ми спомен тепърва предстои. Моля се. Събуждам се и си лягам, като благодаря на Бог, моля се за нещата, които имат значение за мен, без да искам твърде много. Това ме свързва с по-висша сила и духовност. Моята вяра е моята мантра", споделя в края на интервюто си Шанън Дохърти.