Вчера, 11 юли, БНР съобщи, че певицата Белослава е задържана за шофиране след употреба на алкохол. Стана ясно, че тя излиза рано сутринта на 11 юли от денонощен магазин, а полицейски служители тръгват с патрулен автомобил след нея. По-късно я спират на бул. "Ал. Пушкин", малко преди "Княжево", като ѝ правят алкохолна проба. Дрегерът показва резултат от 1.2 промила алкохол.

Законът гласи, че за резултат над 1.2 промила алкохол се носи наказателна отговорност. Според bTV Белослава отказва кръвна проба и остава в ареста за няколко часа, като следобед на 11 юли вече е освободена.

Преди броени часове, без да конкретизира, че е шофирала след употреба на алкохол, певицата Белослава се извини за допуснатата "грешка".

"Скъпи приятели, моя любима публика, в нощта на своя рожден ден, допуснах огромна грешка, неприсъща за мен. За беда и за урок понасям всички последствия. Дължа своите дълбоки извинения на най-близките хора до мен и на най-топлата и обична публика, която имам. Благодаря за огромната подкрепа през последните 24 часа и за безрезервната обич през изминалите 24 години. С огромно извинение и уважение към всички вас", пише в профилите си в социалните мрежи певицата.

Феновете ѝ, както може да се предположи, се разделиха на два лагера. Някои смятат, че е човешко да се греши, но ѝ прави чест, че се извинява за поведението си. Други обаче я нападнаха, като казват, че няма оправдание за пияни и дрогирани шофьори.

Трети изразиха възмущението и дори разочарованието си от нея, като припомниха, че певицата е била лице на кампания за шофиране без употреба на алкохол.