Почти не е за вярване, но е факт, че изминаха цели 15 години, откакто "Мама мия" се появи по кината и накара всички да припяват песните на ABBA, мечтаейки за едно малко гръцко бягство. Затова не е учудващо, че филмът имаше и своето продължение през 2018 г.

Защо Емили Блънт определи работата си с Мерил Стрийп като "ужасяваща"

Защо Емили Блънт определи работата си с Мерил Стрийп като "ужасяваща"

Не е лесно да работиш редом с голяма звезда

Ако ни се иска обаче още и още от забавната музикална комедия, то вероятно би ни зарадвало изказването на Мерил Стрийп, че с удоволствие би участвала и в трета част на филма. И нищо не би не я разколебало - дори "дребен детайл" като смъртта на героинята ѝ Дона. Разбира се, убедена е, че и останалите актьори, и екипът, и феновете не биха позволили нещо толкова глупаво да осуети още един филм любимия франчайз.

Дори продуцентът и сценарист Джуди Креймър наскоро заяви пред Vogue, че "трябва да има още един филм, защото хората го искат", но "проблемът е, че всички остаряваме". Но пък и добавя, че що се отнася до актьорския състав, всички имат желание да го направят.

От своя страна Мерил Стрийп пък казва, че е напълно готова да се включи, и ако се измисли начин Дона да се прероди, тя е изцяло за. Актрисата дори предложи някои любопитни идеи за сценарий, включително прераждане или поява на зъл близнак в стил сапунена опера. "Може дори да наречем филма "Баба Мия", шегува се Мерил.

Естествено, на Джуди Креймър неведнъж се е налагало да отвръща на критиките, свързани с решението да убие Дона. Дори е порицавана в социалните медии, и е трябвало да успокоява феновете, че не го е направила нарочно.

"Все пак Мерил Стрийп до последно се колебаеше дали да прави още един филм, защото обикновено не участва в продължения", обясни още Креймър. "Но тя все пак се върна за "Mamma Mia! Отново заедно". Усещаше любовта около себе си и радостта от повторното събиране с тези хора, така че мисля, че това я направи по-отворена към перспективата за трети филм."

Мерил Стрийп, Селена Гомес, Стив Мартин, Only Murders in the Building и последните новини около сериала

Голямата изненада на Мерил Стрийп

Какво ново я очаква

Сценаристката дори добавя, че от самото начало си е представяла вселената на "Мама мия" като трилогия. Тя дори спомена няколко сюжетни линии, които с удоволствие би изследвала и които със сигурност ще развълнуват и феновете, поясняват от In Style.