Емили Блънт отправя сантиментален поглед назад във времето, връщайки се към един от най-значимите в кариерата ѝ моменти - заснемането на филма "Дяволът носи Прада". В него актрисата влиза в ролята на личен асистент на самата Мерил Стрийп, която пък се превъплъщава в страховит шеф на голяма модна редакция.

Емили Блънт и най-важната ѝ роля в живота - тази на майка

Каква майка е Емили Блънт

Би ли позволила децата ѝ да поемат по нейния път на актриса

В последня епизод на поредицата "Актьори за актьори" на Variety, Емили сподели някои задкулисни подробности от снимачния процес на филма. И директно заяви, че работата с Мерил е била буквално"ужасяваща и трудна".

Все пак Блънт, побърза да добави, че не иска по никакъв начин да развенчава образа на Стрийп и ако има някакъв негативизъм, той че това се дължи на героинята, а не на нещо, свързано със самата Мерил.

Нещо повече - Емили Блънт определи голямата холивудска актриса като "невероятна".

"Просто ролята ѝ бе леко ужасяваща в този филм", каза тя. И уточнява, че това е един от от първите пъти, в който Стрийп се е опитала да играе по метод на актьорската играта, който включва това да си в образа си непрекъснато, независимо дали камерите работят или не.

Самата Мерил сподели през 2021 г. пред Entertainment Weekly, че подобна роля и поведение никак не са ѝ били забавни. "Бях направо депресирана. Но явно това е цената, която плащаш, за да бъдеш шеф."

Мерил Стрийп, Селена Гомес, Стив Мартин, Only Murders in the Building и последните новини около сериала

Голямата изненада на Мерил Стрийп

Какво ново я очаква

Емили Блънт казва още, филмът буквално я е променил за една нощ, изстрелвайки я към голямата слава. За което, признава, че е допринесъл фактът и, че е работила със звезда от ранга на Стрийп. Двете актриси се събират отново на снимачната площадка за филма "Вдън горите" от 2014 г., припомня InStyle.