"Не мислех, че ще успея. Забравих пет дни от живота си... или смъртта си", казва Мадона на феновете си по време на първия си концерт от турнето Celebration World Tour, което стартира в лондонската O2 Arena.

Мадона и забранената реклама за Pepsi с песента "Like a Prayer"

Забранената реклама на Мадона, която Pepsi пусна 34 години по-късно

"Артистите са тук, за да нарушават спокойствието и мира", смята изпълнителката

Само преди четири месеца Кралицата на попа преживя животозастрашаваща бактериална инфекция. Но ето че вече не само се е възстановила напълно, но и доказва, че и на 65 години все още иска и може да се раздава на сцената.

За оздравяването си Мадона благодари на децата си, които също стават част от концерта. Началото му пък е акустична версия на песента "I Will Survive", изпълнена и изсвирена на китара от самата Мадона.

Всъщност сценичното шоу е измислено, докато певицата работи върху биографичния си филм. Това обяснява и изображенията, които се появяват на екрана - снимки на баща ѝ и майка ѝ, която умира от рак на гърдата, когато Мадона е едва на пет години.

Между песните от концерта, за който са подбрани най-големите ѝ хитове от 80-те до днес, Мадона споделя с публиката си кратки истории от живота си в Ню Йорк. За този период, когато е била още бедна, тя разкрива, че дори не е имала достъп до "прилична баня".

Един от най-запомнящите се моменти от откриващата вечер на турнето на поп иконата, е песента "Live to Tell". Изпълнението е ефектно не само защото Мадона "прелита" над главите на публиката, но и защото на екраните се изреждат образите на талантливи гей мъже, починали от СПИН. Сред тях са Кийт Харинг и Мартин Бъргойн, и двамата приживе близки приятели на певицата, пише Independent.

Но Мадона не пропуска да направи и нещо, което много други знаменитости вече направиха - а именно да сподели позицията си за случващото се между Израел и Палестина. Изразявайки съчувствие и към двата народа, тя казва: "Въпреки че сърцата ни са разбити, духът ни не може да бъде сломен... Можем да се обединим около светлината и любовта... можем да променим света и можем да донесем мир."

На кого благодари Мадона след изписването си от болница

Какво е състоянието на Мадона

След изписването от болница

Освен да обнадежди феновете си, певицата определено се е постарала доста и да ги забавлява. Тази задача пада и на плещите на талантливите й танцьори, а самата Мадона сменя на сцената различни ефектни костюми. Но онова, което само тя може да предаде като енергия на хората, е вдъхновяващо послание никога да не се отказват и да не се примиряват да бъдат поставяни в рамки.