Тази вечер ще стане ясно дали отборът на Хърватия ще успее да се класира напред за Евро 2024, а феновете на футбола със сигурност изпитват лека доза тъга.

Кои са най-скъпите футболисти на Евро 2024

Кои са най-скъпите футболисти на Евро 2024

В топ 10 има цели четирима играчи на...

Причината е, че по всяка вероятност това ще се окаже последното Европейско първенство за 38-годишния Лука Модрич. Просто защото на следващото издание на турнира той ще бъде на 42 години - възраст, на която малцина футболисти продължават да играят на професионално ниво.

Преди последния мач от груповата фаза на Евро 2024 за Хърватия обаче ще обърнем внимание на съпругата на Лука Модрич - Ваня Боснич.

Тя е с три години по-голяма от футболиста, а нейният баща Милан също е бил спортист. Ваня и Лука се запознават през 2007 г., когато тя работи в спортната агенция, която по онова време представлява футболиста, докато играе в Динамо Загреб.

След трансфера на Лука Модрич в Тотнъм тя напуска агенцията и последва футболиста в Англия. Двамата се женят през 2010 г., малко след това тя става негов агент.

Снимка 670799

Източник: GettyImages

Именно Ваня Боснич е сред виновниците за трансфера на Модрич в Реал Мадрид през 2012 г., пише Sportskeeda.

Играчите на Евро 2024, които имат африкански корени

Играчите на Евро 2024, които имат африкански корени

Над 42 футболисти носят таланта си от Африка

От връзката си Лука Модрич и Ваня Боснич имат три деца - Ивано, Ема и София. За разлика от повечето футболни съпруги, Ваня обича да стои далеч от полезрението на медии и социалните мрежи.