"Двама мъже и половина" постигна както огромен любителски, така и значителен комерсиален успех. Сериалът, който се излъчва в периода от 2003 до 2015 г. дори се превърна в един от най-високо оценените телевизионни ситкоми.

Как живее днес Чарли Шийн след потвърждаването на ХИВ-позитивния му статус

Как живее днес Чарли Шийн след потвърждаването на ХИВ-позитивния му статус

Научил ли се е да живее с болестта

А историята е наглед обикновена - комедийното шоу проследява живота на двама братя и едно момче, които, по стечение на обстоятелствата, живеят заедно в къща на брега на океана в Малибу, Калифорния. Сериалът се откроява обаче със забавните ситуации и остроумния хумор, произтичащи от различните характери на героите.

Главно действащо лице е Чарли Шийн, който обаче напуска заради лични проблеми. Заместен е от Аштън Кътчър и въпреки че смяната предизвика противоречия, все пак сериалът запазва статуса си на любим на феновете.

Но любопитно е каква е цената, на която актьорите от "Двама мъже и половина" се превъплъщават в своите роли. И ако трябва да бъдат класирани по своето богатство, ето как би изглеждала подредбата.

Аштън Кътчър като Уолдън Шмид - 280 милиона долара

Актьорът, който отдавна е популярен в холивудските среди, се присъединява към актьорския състав на сериала в девети сезон, поемайки ролята на един от водещите герои.

Въпреки че идва на мястото на Чарли, Уолдън е представен като пълна негова противоположност - той е неуверен, добросърдечен и емоционално уязвим герой.

Джон Крайър като Алън Харпър - 70 милиона долара

Джон Крайър е от самото началото до края на комедийното шоу, превъплъщавайки се умело в образа на наивния и невротичен по-малък брат на Чарли.

Ролята му заслужено носи множество номинации за награди и престижното отличие Еми за най-добър поддържащ актьор в комедиен сериал.

Ангъс Джоунс като Джейк Харпър - 20 милиона долара

Едва на 10 г. момчето е избрано за ролята сина на Алън Харпър, който е един от централните герои. Внезапното му решение да напусне сериала по време на десетия сезон през 2013 г. предизвика голямо разочарование у феновете.

Взаимодействията на Джейк с чичо му Чарли и домашната помощница Бърта (изигран от Кончата Феръл), доведоха до редица незабравими комедийни моменти.

Холанд Тейлър като Евелин Харпър - 12 милиона долара

Играта на Тейлър като властната и доминираща майка на Чарли и Алън ѝ спечели множество похвали както от публиката, така и от критиците. Факт е, че актрисата направи запомнящи се изяви, изобразявайки сложните отношения родители-деца.

Тейлър е известена и с това, че е плътно до Чарли Шийн в най-трудните му моменти и застава винаги на негова страна в противоречията, които се водят по време на снимките на сериала.

Чарли Шийн като Чарли Харпър - 10 милиона долара нетно състояние

Актьорът е популярен още в края на 80-те г., особено с филми като "Смотаняци", но най-голяма слава му носи участието именно в "Двама мъже и половина". Той е не само централен образ, но и се превъръща в един от определящите аспекти на сериала. Чарли е представен като безгрижен и хедонистичен ерген с любов към алкохола, хазарта и случайните връзки.

Както се оказва обаче, до голяма степен Чарли играе самият себе си в успешния ситком. В крайна сметка разгулния начин на живот води до край на участието му в него, както и до тежки здравословни проблеми. Актьорът открито е признавал, че е ХИВ позитивен - диагноза, с която живее и до днес.

Кончата Ферел като Бърта - 10 милиона долара

Без безмилостно хапливата и иронична домашна икономка, сериалът надали щеше да е това, което е. Преди да почине през 2020 г., тя има не само милиони в банковата си сметка, но и статус на истинска знаменитост.

Ферел остана като второстепенен герой през цялото време на шоуто до последния му епизод през 2015 г.

Мелани Лински като Роуз - 5 милиона долара

Роуз е ексцентричната и обсебена от Чарли Харпър съседка. Известна е с непредвидимото си и леко налудничево поведение.

Превъплъщението на Лински добавя комедиен, но и леко мистериозен елемент към шоуто, а лудориите на героинята ѝ се превръщат в постоянен източник на хумор в цялата поредица.

Марин Хинкъл като Джудит Харпър - 4 милиона долара

Бившата съпруга на Алън и майка на Джейк е жена с много изисквания, твърде материална и често манипулативна. Играта на Хинкъл я доказва като истински комедиен талант.

Дженифър Тейлър като Челси - 3 милиона долара

Челси е една от малкото сериозни любовни връзки на Чарли Харпър. Представена е като земна и практична жена.

Актрисите от "Двама мъже и половина", без които сериалът нямаше да бъде същият

Актрисите от "Двама мъже и половина", без които сериалът нямаше да бъде същият

Жените, които правеха сцените още по-забавни и пикантни

Ейприл Боулби като Канди - 2 милиона долара

Тя е красивата, но шеметна и леко глуповата млада жена, която се забърква първо с Чарли, после с Алън Харпър.

Боулби получава ролята веднага след първото си прослушване. Тя се справя много успешно, допринасяйки за безгрижния и хумористичен тон на шоуто, пише The Things.