"Двама мъже и половина" несъмнено е един от най-успешните телевизионни сериали. Историята на Чарли Харпър, водещ разгулен живот, неговия брат Алън, постоянният неудачник, и малкия Джейк, който черпи от "опита" на двамата си "възпитатели", се превърна в любима на милиони зрители по света.

Как живее днес Чарли Шийн след потвърждаването на ХИВ-позитивния му статус

Как живее днес Чарли Шийн след потвърждаването на ХИВ-позитивния му статус

Научил ли се е да живее с болестта

Но сериалът нямаше да е това, което е, ако покрай тримата главни герои ги нямаше всички онези прекрасни жени и актриси, които правеха сцените още по-забавни и пикантни. От Аrticles Vally ни припомнят за тях, както и за пътя, който са извървели до днес.

Холанд Тейлър - Евелин Харпър

Евелин е майка на Чарли и Алън, което я прави един от постоянните женски персонажи в сериала. Отношенията им никак не са гладки - тя винаги казва директно какво мисли и те не могат да направят нищо по въпроса.

Актрисата е активна в Холивуд още от 80-те години на миналия век. За превъплъщението си в образа на Евелин Харпър тя получава четири номинации за награда Еми. Освен с "Двама мъже и половина", Холанд е известна и с участието си в Legally Blonde. Никога не се е омъжвала, няма собствени деца, а в момента е във връзка с актрисата Сара Полсън.

Марин Хинкли - Джудит

Тя е взискателната бивша жена на Алън в сериала. Двамата се опитват да отглеждат съвместно Джейк и имат странни отношения - постоянни спорове за издръжка, които тя обикновено харчи за пластични операции и луксозни ваканции.

След края на сериала, актрисата продължава да се занимава с актьорство и дори получава роля в политическия драматичен сериал Madam Secretary. Участва и в редица пълнометражни филми. От 1998 г. е щастливо омъжена за театрален режисьор и имат едно дете.

Мелани Лински - Роуз

Роуз е незабравим персонаж. След кратка афера с Чарли, тя е обсебена от него и го преследва всячески. И в крайна сметка те се събират. Щастливият им живот обаче не се сбъдва, защото Чарли загива при не особено ясни обстоятелства.

Родената в Нова Зеландия актриса започва кариерата си в киното още през 1994 г. Снима се в някои успешни филми като "Имало едно време: Историята на Пепеляшка" и " "Грозна като смъртта". Има един неуспешен брак зад гърба си и едно дете. Повторно се омъжва през 2020 г.

Кончата Феръл - Бърта

Един от малкото постоянни женски персонажи, които нямат романтична обвързаност с Чарли. Двамата често спорят, но тя е майчинската фигура в къщата. Превръща се в любимка на феновете с острото си чувство за хумор, което е причината да остане в сериала дори когато Чарли е заменен от Уолдън (Аштън Кътчър). Появява се във всички сезони.

Звездата винаги ще бъде известна с тази си роля. Тя дори получава номинации за награда Еми за изпълнението си. В по-младите си години Кончата се е изявявала на Бродуей. През 2020 г. актрисата почина на 77-годишна възраст.

Еманюел Вожиер - Миа

Чарли е от мъжете, които знаят какво искат и не се спират, докато не го получат. Когато се запознава с учителката по танци Миа, той прави всичко възможно, за да се сближи с нея - дори кара Джейк да танцува балет. Двамата започват връзка, която, разбира се, приключва бързо.

Именно след участието в шоуто актьорската кариера на Вожиер процъфтява. Участва в сериали като Lost Girl, Mistresses и One Tree Hill. Включена е и в списъка Hot 100 List на списание Maxim. Две години - от 2010 г. до 2012 г. излиза с Чък Лори - един от създателите на "Двама мъже и половина".

Дженифър Тейлър - Челси

Челси е първата дама, към която Чарли признава любовта си. Въпреки че това е така, в крайна сметка тя се уморява от него и приключва връзката им.

Дженифър Тейлър всъщност се появява няколко пъти в историята на сериала, докато не получава важна второстепенна роля. След като напуска "Двама мъже и половина", продължава да играе в сериали. Но тя е отдадена преди всичко на семейството и двете си деца.

Денис Ричардс - Лиза

Чарли не нарича много жени своя "приятелка", но Лиза е едно от изключенията. За съжаление, той се изплашва и скъсва с нея, когато нещата стават сериозни. По-късно тя се омъжва за друг, но му обещава, че ще го уведоми, ако се разведат. В крайна сметка, отново се събират, но така и нищо не се получава.

Всъщност Денис Ричардс е била омъжена за Чарли Шийн, когато е играла Лиза. Ето защо между тях има такава страхотна химия, която се усеща дори и от екрана. Имат две дъщери и въпреки всичко стигат до развод. Отношенията между тях са трудни най-вече заради зависимостите на Шийн.

Кортни Торн Смит - Линдзи

Седмият сезон на сериала нямаше да е същият без Линдзи - приятелката на Алън, с която се срещат дълги години.

Снимка 625176

Източник: GettyImages

Кортни Торн-Смит добива популярност с участието си в сериала "Али Макбийл". Но въпреки славата, решава да се съсредоточи върху съпруга и детето си. Години по-късно се завръща на малкия екран и освен в "Двама мъже и половина", работи и в сериалите Fresh Off The Boat и Robot Chicken.

Софи Уинкълман - Зоуи

Зоуи е тази, в която Уолдън - "заместникът" на Чарли се влюбва след развода си. Тя буквално открадва сърцето му и двамата бързо започват романс. За съжаление, всичко приключва, когато тя отхвърля предложението му за брак.

Софи Уинкълман е английска актриса, родена в Лондон и омъжена за истински английски лорд - заради което получава титлата лейди Уиндзор. Въпреки това се отдава на актьорската кариера и участва в ситкома Peep Show, Waking the Dead, както и във филма "Хрониките на Нарния: Лъвът, вещицата и гардеробът".

Ейприл Боулби - Канди

Много хора не можеха да повярват, когато Алън и Канди сключиха брак и заживяха заедно. За съжаление, малко по-късно всичко между тях приключва.

След края на сериала, Ейприл Боулби продължава успешната си кариера в света на актьорското майсторство. Участва в популярните ситкоми "Как се запознах с майка ви" и "Теория за Големия взрив".

Амбър Тамблин - Джени Харпър

Джени Харпър е 25-годишната дъщеря на Чарли Харпър, която си пада по жени. Един ден тя се появява от нищото и казва на Алън, че е негова племенница. Момичето е резултат от типична еднократна връзка на Чарли. Съвсем справедливо е да се каже, че тя има много от чертите на баща си.

Амбър Тамблин прави своя пробив с ролята в сериала Joan of Heaven. Първият сезон на успешния сериал стига до номер едно в американската класацията за рейтинг на сериалите. Дори баща ѝ, който също е актьор, се снима в три епизода.