Животът на Чарли Шийн изглежда като едно безкрайно лудешко приключение, изпълнено с талант, харизма и забавление. От ранните му пробиви в емблематични филми като "Взвод" (1986 г.) и "Уолстрийт" (1987 г.) до незабравимото му превъплъщение в непочтения Чарли Харпър в "Двама мъже и половина", той винаги успява да привлече и задържи вниманието върху себе си.

Ангъс Джоунс към днешна дата - Джейк от "Двама мъже и половина" е неузнаваем

Колко неузнаваем е днес Джейк от "Двама мъже и половина"

Какво се случва с Ангъс Джоунс

Но освен успешен актьор, Чарли винаги е показал способност и сила да се възстановява след тежки предизвикателства и в личен план. Каквато е ХИВ диагнозата му. Той неведнъж публично е говорил за болестта, което го превърна в един от най-известните хора в света, открито живеещи с нея.

През ноември 2015 г. в предаването Today Show Шийн прави смелото разкритие, като съобщава, че живее с вируса през последните четири години. "Всичко започна с поредица от силни главоболия. Мислех, че имам мозъчен тумор. И дори реших, че това е краят", споделя актьорът.

Чарли Шийн разкрива и как е разговарял за диагнозата с най-голямата си дъщеря Сами. "Това дълбоко я засега. Но тя е силна и издръжлива като баща си и се държа "мъжки."

Снимка 623863

Източник: GettyImages

В края на интервюто той заявява, че се надява, като съобщава публично диагнозата си, да помогне за разсейване на стигмата около ХИВ-позитивните.

Разбира се, откровеността му носи и редица негативи. Няколко жени започват да твърят, че той не е разкрил статуса си, докато е бил във връзка с тях, и ги е изложил на риск. Стига се дори до съдебно дело през 2017 г., вследствие на което актьорът изплаща 120 000 долара на една от обвинителките, припомня TMZ.

Общественото внимание бе насочено и към бившата му съпруга Денис Ричардс. Но актрисата открито е заявявала, че нито тя, нито двете ѝ дъщери, които дели с Чарли - Сами и Лола, са заразени с нелечимата болест. Тя подчертава, че Чарли се е заразил с ХИВ след развода им през ноември 2006 г. и че оттогава "не са били интимни".

Чарли Шийн и Чък Лори се сдобриха - актьорът ще участва в сериала How To Be a Bookie

Чарли Шийн и Чък Лори заровиха томахавката

12 години по-късно отново ще работят заедно

Две години след като разкри диагнозата си, Чарли даде актуална информация за здравословното си състояние в предаването Good Morning America, като каза, че е сменил лекарствата, постигнал е голям успех и се чувства "невероятно добре" - за разлика от началото, когато буквално е искал да си "тегли куршума".

"В крайна сметка съм благодарен за това, че мога да се лекувам и че все още съм тук. Има дни, които не са особено добри. Но повечето са много готини", каза оптимистично Шийн, цитиран от Hollywood Life.