51-годишната Катрин Зита-Джоунс слага повечето представителки на нежния пол в малкия си джоб не само с впечатляващи актьорски умения. Тя изглежда неподвластна времето, но определено се старае.

Както неведнъж сме се убеждавали, и Катрин-Зита се придържа към определен начин на хранене, който я зарежда с енергия и й помага да се фокусира през целия ден.

Пред Harper's Bazaar носителката на Оскар споделя, че денят й официално не е започнал, ако не е изпила първата си чаша кафе. Без нея тя не е в състояние да направи каквото и да е "правилно".

Звездата от "Клопка" става много рано и първото й хапване е след осем сутринта, няколко часа, след като е изпила първата си чаша с ободрителната топла напитка. Закуската й е свързана с "много специфични нужди", казва тя.

През зимата "буквално всеки ден" хапва каша от добре узрели банани, която овкусява с кафява захар и накрая поръсва с боровинки. А през лятото комбинира обезмаслено кисело мляко с ванилия, боровинки, малини и мюсли.

Но през почивните дни залага на традиционната английска закуска, която споделя със семейството си. "Хапваме вносен британски бекон, наденици... печен боб, бъркани яйца", разказва актрисата.

И продължава да е все така вярна на британския си произход, като пие чай през целия ден. Винаги държи в наличност бисквитки и шоколад, който за нея е "истинско удоволствие". Както самата тя казва: "Заслужавам го." А любимият й е Cadbury.

Що се отнася до обяда, той трябва да е "нещо леко". Обикновено включва салата от типа на "смес от спанак, рукола, кедрови ядки и домати". Като понякога слага малко синьо сирене или сушени боровинки.

В 16 часа идва ред на следобедната й закуска от чаша кафе Casa Zeta-Jones (нейната лична марка) и кифла със сметана и конфитюр.

Катрин Зита-Джоунс, начинът й на хранене и за какво си мечтае актрисата

Защо Катрин Зита-Джоунс иска да остарее

Едно непринудено признание

В 20 часа сяда да вечеря със салата, която комбинира с протеин на животинска основа. И често приключва деня с десерти като сладолед или любимия ябълков пай на майка й. Това е един от моментите, в които се чувства като една "много, много щастлива жена".