През 2019 г. Кане Танака официално бе обявена за най-възрастния човек в света. За съжаление обаче японката си отиде едва няколко години преди да стане и най-дълголетния.

Кане Танака и новият рекорд на Гинес за най-възрастен човек

Най-възрастният човек на света с нов рекорд в Гинес

117 години са адски много

Всъщност, най-дълго живелият човек на планетата е Жан Луи Калман. Французойката умира на 122 години през 1997 г. А 119-годишната Кане Танака почина само преди дни, на 19 април.

Любопитно е, че японката е преживяла и двете световни войни, като собственият ѝ син участва във Втората и дори и бил държан като заложник от Съветския съюз.

Съпругът на Танака, с когото тя се среща за първи път на сватбения си ден, е бил на фронта по време на Втората китайско-японска война през 1937 г.

Двамата се женят, когато японката е едва на 19 години. Раждат им се четири деца. Основното ѝ занимание през годините е управлението на различни бизнеси, включително и на магазин за традиционните за страната нудъли.

След като се пенсионира обаче, тя се отдава на спокоен живот и се фокусира върху калиграфията и математиката, пише BBC.

Навиците, храните и напитката, които помогнаха на един човек да доживее до 113-годишна възраст

Как да доживеем до 100 и повече години

Да последваме примера на едни дълголетник

Кане Танака е родена през 1903 г. - същата, в която е роден и писателят Джордж Оруел. Тогава президент на САЩ е Теодор Рузвелт, а крал Едуард VII управлява Великобритания.