Може да е една от легендите на Холивуд, но Клинт Истууд рядко се появява на светски събития и кинофестивали. Затова появата му в Кармел, Калифорния на 24 март тази година беше изненада за много хора.

Къде изчезна Клинт Истууд през последната една година

Къде изчезна Клинт Истууд

И породи известни опасения и тревоги

93-годишният актьор беше там, за да чуе семинара на известната природозащитничка Джейн Гудол, като двамата дори си поговориха насаме малко преди него. Това е първата поява на Истууд пред камера, след като през ноември 2023 г. започна снимките на новия си филм Juror No 2.

Макар да не обича да говори много пред камери, актьорът от "Мръсният Хари" е разкривал тайната на дълголетието си и добрата си форма. И, ако трябва да я обобщим с една дума, то тя е "дисциплина".

"Никога не съм трупал много мазнини, но и винаги съм бил стриктен с диетата си", казва Истууд пред Muscle and Fitness. Съветите му за хранене са прости: "Стойте далеч от въглехидратите, особено от тежки десерти".

"Дръжте кантар в банята. Почивайте си добре. Опитайте се да сте оптимистично настроени", са някои от другите мъдрости, които споделя с феновете си. Както и: "Яжте плодове и сурови зеленчуци. Приемайте витамини. Не пийте подсладени напитки. Не прекалявайте с алкохола".

Снимка 480915

Източник: GettyImages

Малко повече за тренировъчния му режим разкрива синът му Скот Истууд пред Men's Health. "Баща ми е като машина по отношение на тренировки и диета. Показа ми как да тренирам тежести, когато бях на 14 или 15. Даде ми да разбера, че е по-важно да вдигам правилно, отколкото да вдигам повече."