Преди месец Оливия Мун реши за първи път да разкрие, че е била диагностицирана с рак на гърдата. Тогава актрисата даде доста подробности около диагнозата си и случилото се с нея.

Оливия Мун и диагнозата рак на гърдата, която е чула

Тежката диагноза за Оливия Мун

Ето защо актрисата се е подложила на двойна мастектомия

Сега обаче в интервю пред списание People решава да разкаже повече за преживяното. Мун казва, че миналата година по това време е трябвало да бъде в Германия, където да снима филм. Но вместо това си е останал у дома, за да се срещне с цял екип от онколози.

Защото по това време един рутинен тест за рисковете ѝ от развиване на рак на гърдата са довели до по-задълбочени изследвания и откритието, че  има инвазивни тумори в двете си гърди.

Решението е било само едно - двойна мастектомия. В рамките на 30 дни Оливия Мун е претърпяла няколко операции, сред които и тази за премахването на гърдите. "Има толкова много информация и вземаш огромни решения до края на живота си."

10-часовата операция е била успешна като след нея лекарите са казали на актрисата, че са намерили в дясната ѝ гърда дуктален карцином с размера на мандарина. Това я е успокоило, че е взела правилното решение.

Около седмица след операцията Оливия Мун за първи път е видяла и резултата при лекаря си. "За първи път се видях и бях в шок. Беше невероятно трудно", допълва 43-годишната актриса. Когато се е прибрала вкъщи, отново се е съблякла, за да види тялото си. И точно това е бил моментът, в който се е сринала.

Няколко месеца по-късно, през есента на миналата година, Оливия Мун се е подложила на реконструктивна операция за гърдите си. "Много по-добре е, но не е същото", казва тя.

По същото време Мун е започнала и хормонално потискаща терапия, за да намали риска от развиването на рак в бъдеще. Нещо, което я е вкарало в медицински индуцирана менопауза.

Защо все повече млади хора се разболяват от рак

Защо все повече млади хора се разболяват от рак

И още една притеснителна тенденция

Следват обичайните за менопаузата симптоми като изтъняването на косата и горещите и студени вълни, които обливат тялото. Но Оливия Мун не се оплаква, защото е щастлива от факта, че е жива и е имала шанса да се пребори с болестта.