Неймар е на пето място в последната класация на Forbes за най-високоплатените спортисти в света. Един и от тези е с най-многото последователи в социалните мрежи.

Само на 26 години, бразилският футболист, който в момента играе за Пари Сен Жермен, може да сe похвали с над 90 милиона долара в банковата си сметка. И тази сума в следващите години все ще расте, защото футболистът има петгодишен договор с отбора си на стойност 600 милиона долара.

Разбира се, Неймар печели немалка сума годишно и от рекламни договори с големи фирми. А как успява да усвои това богатство, когато по-голямата част от времето си прекарва на терена?

Неймар притежава не един, не два, а цели три луксозни имота. Един в Рио, един в Париж и един в Барселона. В последните месеци обитава просторното имение във френската столица, защото там тренира с клуба си.

Бразилският футболист може да се похвали и с частен самолет за близо пет милиона долара и яхта с три спални за около четири милиона. По всички тези факти можем да заключим, че славата май е главозамаяла 25-годишния спортист.

Както повечето пораснали момчета с големи финансови възможности, Неймар притежава и завиден автопарк, чиято обща стойност възлиза на няколко милиона долара и постоянно търпи обновление.

Но, това не е съвсем така. Преди четири години той основава неправителствената организация Neymar Jr. Project Institute, припомня Money. Институтът в Сао Пауло се занимава с подкрепа на деца в неравностойно положение, които имат нужда от извънкласни и спортни занимания.

Защо всички се подиграват на Неймар

Защо всички се подиграват на Неймар

Ерик Кантона и интернет не простиха на бразилеца

Така бразилският футболист показва, че не е забравил своите корени и откъде е тръгнал - малък и беден квартал. Затова помага на деца, които му подражават, да постигнат мечтата си.

Но Неймар обича да харчи парите си и за своето дете, за своята любима и за разточителни, екзотични екскурзии, с които награждава себе си за усиления труд, а най-близките си - за търпението и подкрепата.