Тези дни Гордън Рамзи качи снимка в своя Instagram, от която се вижда колко драстично е отслабнал. Под снимката си без риза на плажа Рамзи написа: "От железен готвач до железен човек."

Равносметката от промените във физическата активност и в хранителните навици на 51-годишната знаменитост е впечатляващата загуба на тегло от около 23 кг.

Според Рамзи ключът към видимата физическа промяна е в храненето по-често на ден, но с по-малки порции. Пред Independent той признава, че "се чувства много по-добре, когато се храни пет пъти на ден, но с по-малки количества, отколкото със солидна закуска, обед и вечеря".

Британският готвач се включва и в инициативата Ask Me Anything на социалната платформа Reddit, по време на която отговаря и на въпроса за баланса между работата и личния живот.

"Честно казано, преди около 12 години бях под огромен натиск. Беше ми много трудно да се изключвам, затова и започнах да бягам. Намерих този баланс за освобождаване от напрежението, което беше наистина важно за мен."

Мотивацията на Рамзи да свали килограми идва и заради опасенията за здравето, тъй като баща му почива на 53 години - възраст, до която много близко е и синът му.

Но известният готвач взима това генерално решение и заради жена си Тана, която, по думите му, не е била впечатлена от начина, по който изглежда.

Гордън Рамзи и Тана Рамзи

Източник: GettyImages

Гордън Рамзи и Тана Рамзи

В интервю за Times Рамзи е напълно откровен: "Бях с наднормено тегло. Изглеждах като чувал с лайна. Погледнах снимките и си помислих: "Как Тана въобще е с мен?"

Сега двойката тренира заедно и ще се състезава в триатлона "Железен човек", който включва плуване (3.86 км), колоездене (112 км) и бягане (42.20 км).

В отговор, феновете на Рамзи не спират да го хвалят и окуражават за неговата отдаденост и за упорита му работа.

Гордън Рамзи за грешките при приготвяне на бъркани яйца

Как се правят бъркани яйца според Гордън Рамзи

Нещо толкова просто, което правим толкова грешно