Бърканите яйца може да изглеждат сравнително лесни за приготвяне, но се оказва, че вероятно ги правим погрешно. И това според готвача Гордън Рамзи.

Въпреки, че бъркането на няколко яйца в тигана ще доведе до прилично ястие, независимо от начина, по който го приготвяме, готвачът има уникална техника, по която прави "бъркани яйца, с които ще си оближете пръстите", както той самият твърди.

Неговата тайна?

В различни видеоклипове на Гордън Рамзи, в които прави известните си бъркани яйца, той ясно заявява, че грешката номер едно, която хората допускат е да подправят яйцата преди да започнат да готвят.

"Не ги подправяйте", заръчва Рамзи, "защото дори да сложите само малко сол преди да ги сготвите, разреждате яйцата и ги правите воднисти."

След като чукнем яйцата директно в тигана и добавим нужното количество масло, яйцата се поставят върху котлона.

"Никога не бъркайте яйцата предварително", предупреждава той "защото това също ги разваля".

Тази стъпка трябва да се извършва само след като яйцата са на котлона, в който момент те трябва да бъдат третирани "като ризотото", а именно да не спираме да бъркаме.

Най-важното и най-изненадващо е, че перфектните бъркани яйца са резултат от периодично готвене.

"Махнете ги от котлона, върнете ги на котлона и после ги сложете отново на котлона", е мотото на Рамзи, което води до кремообразни, маслени яйца, които стават сочни, пухкави и вкусни.

Снимка 337300

Източник: GettyImages

В последните им мигове върху котлона Рамзи прибавя щипка сол и черен пипер, за да ги подправи, както и малко крем фреш (специален вид заквасена сметана).

По тази рецепта и в комбинация с грилован домат и гъби, е правилният начин да се правят бъркани яйца, според готвача, чийто ресторант има три звезди "Мишлен".