Яйцата са едно от нещата, които в повечето случаи се приготвят много лесно и бързо. Особено, ако се придържаме към опростените методи за приготвянето им.
Това ги прави идеални за лятото, когато не ни се прекарват часове над котлоните в готвене. А искаме просто нещо лесно и бързо, което да задоволи глада ни в жегата.
Може и да звучи елементарно да си изпържим две яйца за обяд, но има някои малки детайли, които могат да ги направят дори още по-вкусни. Точно това демонстрира Гордън Рамзи в профила си в TikTok.
Яйца на очи, но както ги приготвя Гордън Рамзи
Започваме, разбира се, с малко олио в тигана и прибавянето на малко кубче масло. След това Рамзи счупва яйцата в дъската за рязане и ги слага в тигана. Преди маслото да се е разтопило.
@gordonramsayofficial An eggscellent tip for your weekend brunch plans from me ! #nextlevelkitchen
Гордън Рамзи поръсва яйцата със сол, черен пипер и малко чили. Когато маслото се разтопи напълно, сваля тигана от котлона и започва да го разклаща с въртеливи движения. Така разтопеното масло сготвя белтъците.
След това Рамзи връща тигана на котлона и преди да го изгаси добавя към яйцата по малко сос шрирача и уорчестър. Остатъчната топлина досгтовя яйцата и крайният резултат са яйца с хрупкави краища и течна сърцевина. Разбира се, ако не сме фенове на лютото или стомахът ни не се разбира добре с него, може да го пропуснем.