Като майка на осиновени цветнокожи деца, Анджелина Джоли не пропусна да сподели мнението си за системния расизъм в САЩ. Актрисата говори за продължаващото расово напрежение и демонстрациите в Америка, предизвикани от смъртта на Джордж Флойд на 25 май. Оттогава се разразиха протести в цялата страна, като много хора призовават за реформа в полицията и за изкореняване на системния расизъм.

Анджелина Джоли, шестте ѝ деца и как се справят с изолацията

Изолацията в дома на Анджелина Джоли

За какво се радва актрисата

Пред Harper's Bazaar Великобритания Джоли говори за 15-годишната си дъщеря Захара, която осинови с бившия си съпруг Брад Пит от Етиопия. Актрисата не крие, че се притеснява дали системата в някакъв момент няма да я малтретира.

"Има повече от 70 милиона души по целия свят, които заради войни и преследване трябваше да избягат от домовете си, а в Америка все още има расизъм и дискриминация. Система, която защитава мен, но може да не защитава дъщеря ми или който и да е друг мъж, жена или дете в нашата страна въз основа на цвета на кожата, е просто недопустима", казва Джоли.

Снимка 475395

Източник: GettyImages

Тя добавя, че американците трябва да се постараят и да направят повече, отвъд съчувствието и добрите намерения. Нужни са големи реформи на цялата политика и законите на страната, които се отнасят до структурния расизъм и безнаказаността.

"Прекратяването на злоупотребите в полицията е само началото. Те далеч не са всички имащи нужда от промяна аспекти на обществото, тук попадат и образователната система, и политиката на САЩ", категорична е актрисата.

Анджелина Джоли, която е специален пратеник на Върховния комисариат по бежанците за Организацията на обединените нации, говори за протестите директно, като похвали организаторите, че се борят за промяна, пишат от Fox News.

Снимка 477055

Източник: GettyImages

"Начинът, по който хората надигат глас, с казват, че са изморени от оправданията и полумерките, като същевременно проявяват солидарност помежду си при неадекватните отговори от страна на властите, е похвално. Имам чувството, че светът се събужда и хората по-задълбочено се вглеждат в проблемите на своите общества", казва актрисата в отговор на въпрос дали вижда нещо окуражаващо от този исторически момент.

"Време е да направим промени в нашите закони и нашите институции - да изслушаме най-засегнатите, чиито гласове бяха изключени", заключва Анджелина Джоли.

Анджелина Джоли, самоизолацията и за какво ни призовава актрисата

Емоционалният призив на Анджелина Джоли

Нея няма как да не послушаме