Бракът на една от най-известните холивудски двойки продължи едва две години, затова пък разводът, започнал през 2016 г., се точи вече пет. И по всички личи, че няма да приключи скоро.

Анджелина Джоли, разводът с Брад Пит и позицията на Мадокс и Шайло

Разводът на Брад и Анджелина раздели и децата им

Един при мама, друг - при тате

Проблемът е с попечителството над децата им. И докато Брад Пит се бори за съвместно попечителство, Джоли настоява тя да е основен попечител, което означава, че децата им ще живеят основно с нея.

Анджелина Джоли обаче критикува съдията, който разглежда попечителството над децата, и поиска той да бъде отзован. Съдия Джон Удъркърк не позволи на децата ѝ да свидетелстват в бракоразводното дело. В молба до съда тя заявява, че той е отказал да чуе показания и доказателства.

"Съдия Удъркърк отказва на госпожица Джоли справедлив процес, като неправомерно изключва нейни доказателства, които се отнасят до здравето, безопасността и благосъстоянието на децата, доказателства, ключови за нейния иск", се посочва в документите, внесени във Втори апелативен районен съд в Калифорния.

Актрисата твърди също, че съдията е пренебрегнал предписанията в калифорнийските закони, че е вредно попечителство на деца да се дава на човек, упражнявал домашно насилие.

Анджелина Джоли, Брад Пит, обвиненията в насилие срещу него и нови подробности за развода

Доказателствата на Анджелина за домашно насилие от страна на Брад

Какво извади на масата актрисата

В отговор на иска на Джоли за отзоваване на съдията, адвокатите на Пит заявиха, че "Удъркърк извърши разширено проучване през последните шест месеца, по задълбочен и справедлив начин и достигна до решението си, след като чу мнението на експерти и свидетели".

Анджелина Джоли, разводът с Брад Пит и защо актрисата не може да намери отново любовта

Има ли любов за Анджелина след Брад Пит

Трудна равносметка

Анджелина Джоли от своя страна заяви в молбата, внесена в понеделник (23 май), че ако решението на съдията за попечителството стане окончателно, тя ще обжалва, пише The Guardian.