Битката за винарната, собственост на Анджелина Джоли и Брад Пит, продължава.

През февруари Пит съди Джоли за това, което той нарече "незаконна продажба на нейния дял в Chаteau Miraval" - провинциално имение и винарна в южната част на Франция, придобити от двойката през 2008 г.

В насрещно дело, заведено тази седмица, Nouvel LLC, бившата компания на Джоли, обвинява Пит във "водене на отмъстителна война" срещу Джоли и "отвличане" на контрола върху доходоносния бизнес с винарна, която някога са споделяли.

Брад Пит, Анджелина Джоли, Chateau Miraval и новите обвинения на актьора за винарната

Нови обвинения на Брад Пит към Анджелина Джоли

Какво не може да преглътне актьорът

Пит и Джоли се ожениха в имота през 2014 г., като са го купили с идеята да прекарват там празниците като семейство.

Джоли подаде молба за развод от Пит през септември 2016 г. след разгорещена разправия на борда на частен самолет, разследван от ФБР.

От Nouvel твърдят, че след подаването на молбата за развод от страна на Джоли, Пит "и неговите съюзници" са предприели "незаконни и злонамерени действия" с намерението да "наранят" Джоли и компанията ѝ, "като обезценят инвестициите на винарната и я лишат от правилната ѝ роля в управлението на Chateau Miraval, които са световноизвестен производител на вино розе."

Компанията на Анджелина Джоли търси най-малко 250 милиона долара компенсаторни щети, уточняват от CNN.

В насрещния иск се посочва, че Пит е "замислил досега успешен план за завземане на контрола над Chаteau Miraval" и е пропуснал регистрации на търговски марки, което е имало "опустошителни финансови последици" за Nouvel.

"Пит третира Chаteau Miraval като свое лично феодално владение", се казва в иска.

Снимка 393772

Източник: Instagram / Brad Pitt

В него също се твърди, че Пит "се е заел с многостранна, продължила години кампания, за да завладее контрола върху винарната и да присвои активите в своя полза и в тази на собствените си компании и приятели".

Пит настоява, че Джоли "не е направила нищо, за да стимулира (разрастването)" на бизнеса, който той превърна в "история на международния успех за милиони долари".

Анджелина Джоли, Брад Пит, винарната Chateau Miraval и как актрисата отговори на обвиненията

Анджелина отвръща на удара

Винарната Chateau Miraval продължава да бъде център на раздора

Насрещният иск на Nouvel оспорва това, като казва, че "Пит отказа да предостави на Джоли равен достъп до документите на Chateau Miraval или равнопоставен глас над ръководството", като на практика "държи най-значимата част от нейното нетно богатство като заложник".

Джоли се оттегли от бизнеса през октомври 2021 г., продавайки Nouvel и неговия дял в Miraval на Tenute del Mondo, дъщерно дружество на Stoli Group, контролирано от руския олигарх Юрий Шефлер.

Пит настоява, че продажбата е била незаконна, тъй като той и Джоли са се договорили, когато са закупили Chаteau Miraval, че никой няма да продава без съгласието на другия.

Снимка 487386

Източник: GettyImages

Но контраискът на компанията ѝ твърди, че Джоли е направила продажбата, след като преговорите между Джоли и Пит са се провалили заради "разпоредба, предназначена да забрани на Джоли да говори публично за събитията, довели до разпадането на брака им".

"Пит знаеше, че голяма част от богатството и ликвидността на Джоли са свързани с Nouvel и използва този факт, за да се опита да принуди Джоли да се съгласи с неговите неразумни условия", категорични са от компанията ѝ. 

Снимка 463608

Източник: GettyImages

Делото на Пит не уточняваше исканата сума за обезщетение, но включваше искане за "обезщетение, което съдът счита за справедливо и подходящо".

Бракът на Пит и Джоли беше разтрогнат през 2019 г., но правната им битка за собственост и попечителство над непълнолетните им деца продължава.

Анджелина Джоли, Нокс Джоли-Пит и колко е пораснал най-малкият биологичен син на актрисата и Брад Пит

Как изглежда най-малкият биологичен син на Анджелина и Брад

Нокс Джоли-Пит вече е голямо момче

Апелативен съд в Калифорния постанови миналата година, че пенсиониран съдия, който е бил нает от двете страни да арбитрира спора за родителските права, трябва да бъде дисквалифициран поради неразкрити връзки с адвокатите на Пит.