За някои фенове се казва, че носят емблемата на любимия си клуб не върху фланелката, а в сърцето си. Това важи с пълна сила за привържениците на ЦСКА и "Левски".

Ултрасите чакат дербито, което ще бъде на 15 октомври от 16:30 ч. на националния стадион "Васил Левски". Билетите вече са в продажба.

Хореографиите са завършени. Знамената подготвени. Момчетата са готови за битка. А момичетата да подкрепят отбора си... КРАСИВО.

Те са млади и секси. Те впечатляват без бунт. Те обичат отбора си. Те са футболни фенки.

Чаровниците на стадиона красят секторите "Г" и "Б". Боят не фигурира като част от ежедневието им. А раздаването на провосъдие с бухалки не е в кръвта им. Това е мъжка работа.

СТРАСТ В ЧЕРВЕНО

ВАНЯ ПЕНЕВА

Носителката на титлата "Мис България" за 2011 година е фенка на ЦСКА. Въпреки различни ангажименти, чаровната брюнетка посещава спортни събития. Макар и не толкова често, тя може да бъде забелязана на стадиона.

Ваня направи и фотосесия с екипа на любимия си футболен клуб. Терен за снимките, разбира се, бе стадионът на армейците - "Българска армия".

Преди време миската имаше и любопитна случка с вече бившия нападател на ЦСКА Спас Делев. Тогава красавицата успя да се добере до него след двубоя за Суперкупата с "Литекс". Тя го причака, като веднага след мача слезе на пистата. Молбата й тогава обаче не беше за среща, а за фланелката му. Въпреки красотата на Ваня, футболистът остана железен и не свали червения екип, за да го подари на Пенева. Спас й обясни, че от резервния има само по бройка на играч.

Самата тя пък призна, че не е искала фланелката за нея, а за да я подари на брат си, който също е фен на "червените".

Тереза Райкова

Тя бе определена за първия талисман на националния ни отбор по футбол. Оказа се, че освен на нашите "лъвове" тя симпатизира и на тима от Борисовата градина.

Брюнетката бе избрана за талисман на конкурса "Мис национален отбор" през 2012 година и короната й принадлежеше в продължение на две години.

Тереза засне и секси фотосесия с различни екипи на ЦСКА. Заедно с друга видна привърженичка на армейския тим тя направи стречинг на "Българска армия", с което успя да събере очите на постоянното присъствие на стадиона.

Вероника Стефанова

Тя е едно от красивите лица, които подкрепят "червения" тим. Доскорошната "Мис Автомобилизъм" вече може да се похвали с нова титла. Тя грабна короната на конкурса "Мис Туризъм Европа" за 2015 година.

Вероника е една от активните фенки на "армейците", чието присъствие краси трибуните. Винаги, когато има възможност тя подкрепя любимците си. Миналата година, навръх женския празник - 8 март, миската също избра да бъде на стадиона, за да стиска палци за тима си в дербито срещу "Левски".

Първият, който я води на мач на ЦСКА преди 10 години, е баща й. Спомня си, че тогава "армейците" побеждават, а това, което я впечатлява е страстта, с която "червената" агитка подкрепяла своя отбор. "Оттогава не го пусках да ходи на мач без мен", споделя блондинката.

"Имам много приятели сред феновете. Ходя там с приятели или приятелки", казва тя и твърди, че когато е на стадиона, винаги коментира играта, а не самите футболисти.

"Когато обидят ЦСКА се засягам лично. Имам някакво такова майчинско чувство. Не мога да използвам обаче груби думи. Не ми се е налагало да кажа на някой "говедо", доверява още Вероника.

Тя държи да подкрепя отбора си красиво. На стадиона може да бъде забелязана на висок ток, като казва, че в чужбина някои футболни фенки ходят дори с рокли.

Петя Димитрова

Снимка 257747

С появата си на стадиона Петя бързо предизвиква внимание. Тя стана любимка на спортните фоторепортери, които винаги знаят къде да я намерят - местата около ложите на стадион "Българска армия". Мястото е централно, а и там са разположени всички камери.

Брюнетката стана популярно лице. Вече направи няколко фотосесии с червения екип. От личната си страница в социалната мрежа също често оказва подкрепа към любимия си тим и публикува интересни фенски видеа.

Върла симпатизантка на Гриша Ганчев.

Габриела Радославова

Снимка 229999

Габи е още една от главозамайващите привърженички на ЦСКА. Блондинката, която е известна със своите телевизионни изяви в различни предавания и светски събития, може да се похвали с какви ли не артикули и сувенири на своя клуб.

Габриела следи изкъсо любимия си тим. По случай рождения ден на ЦСКА тази година, на 5 май, тя пусна на личната си страница еротичен фотос... в червено.

Габи подкрепя и националите ни. Тя не крие, че симпатизира на Любо Пенев и го определя за велик. Освен родния футбол, блондинката харесва и испанския, а темата за "Реал Мадрид" и Роналдо не й е никак чужда.

Славена Вътова

Брюнетката запалено симпатизира на "армейската" чета. Тя е изявена футболна фенка, която доскоро можеше да бъде забелязана на стадиона.

Откакто Славена стана майка, времето й е по-ангажирано, но независимо от това тя е категорична: "Винаги ще бъда от ЦСКА".

Дори когато е на стадиона, брюнетката обича да следи играта, а не да се разсейва със странични фактори.

ЛЮБОВ В СИНЬО

Елизабет Бърдарова

Снимка 257746

Елизабет е едно от нежните лица в "синята" агитка. Тя редовно посещава мачове на "Левски".

Блондинката другарува с момчетата от водещата фракция в сектор "Б" -"София Запад". 

Елизабет работи в столичен попфолк клуб, в близост до Народното събрание. Дори, когато е на работа, тя също не пропуска да се забавлява в компанията на "сини" ултраси, които често посещават заведението, в което работи фенката.

Снимка 257748

Олга Модева

Втората подгласничка на конкурса "Мис България" за 2011-а подкрепя "Левски". Чаровната брюнетка зарадва всички симпатизанти на тима, като позира по бельо... със синя емблема.

Олга споделя, че харесва футбола и има приятели сред играчите. Преди време дори имала футболист за гадже. Подчертава обаче, че момчето не е сред популярните имена на родния футбол.

Моделката не робува на клишето, че футболистите са глупави. Тя смята, че е важно какъв човек си.

Ивена

Фолк певицата е фенка на "сините". Тя посещава футболни двубои и се е запасила с фенски артикули.

Любопитно е да се отбележи, че запазената марка на изпълнителката е червената й коса, която я прави разпознаваема. Изглежда Ивена е заложила на червеното в косите и на синьото в душата.

За да покаже радостта си, преди няколко години, певицата остана без дрехи, след като "Левски" отстрани шведския АИК.

Ванеса Стоянова

Младата певица също е фенка на отбора от Герена. Тя е бивша състезателка по лека атлетика и обича спорта.

От години е запалена по футбола и често посещава мачове на любимия си тим. Чаровницата винаги може да бъде забелязана с подходящи артикули на стадиона.

Изпълнителката споделя, че от дете симпатизира на "Левски". Всъщност баща й е левскар и покрай него се запалила по "синята" идея. В семейството й обаче има и представител на ЦСКА - в лицето на майка й.

Освен любимия "Левски", Ванеса посещава и футболни срещи на националите ни. Тогава взима трибагреника.

Гергана Райчевска

Сърцето на носителката на титлата "Мис Силикон" принадлежи на "Левски".

Брюнетката често може да бъде забелязана на стадиона пременена с фланелка и шалче на "сините". От години тя вика за тях заедно с хората от сектор "Б".

Неотдавна името й бе свързано с това на Георги Иванов - Гонзо. Гери обаче отрече мълвата, че има нещо общо с него освен обща компания и фактът, че са добри приятели.

Габриела Василева

Носителката на титлата "Мис България" за 2012 година също е заложила на синьото. 

Освен многото й ангажименти тя намира време и за спорт. Брюнетката посещава футболни мачове, когато може, и дори се похвали с абонаментна карта.

Габриела е приела синята идея от дядо си, който е заклет левскар. Хубавицата не се поддава на провокации и спазва добрия тон както на стадиона, така и в ежедневието си.

Винаги, когато има възможност, хубавицата посещава и футболни срещи на националите ни. Освен родните футболисти, брюнетката следи с интерес и срещите от Шампионска лига.

Ромина Андонова - Тасевска

сн: сп. "Story"

Друга носителка на титлата "Мис България", но за 2010 година, също е фенка на "сините" и дори се омъжи за левскар.

Преди да започне връзката си с Дарко Тасевски хубавицата не е толкова запалена по футбола. След запознанството си с него тя вече споделя сините му убеждения.

Ромина още пази синя фланелка с любимия на Дарко номер 22, на чийто гръб пише "Тасевска". Това е от времето, когато футболистът играеше за "Левски".