Колкото и елементарно да звучи, почистването на лице въобще не е толкова лесно. Вече почти всеки човек, който се грижи за кожата си знае, че не трябва да мие лицето си с обикновен сапун. Кой обаче е най-ефикасният начин да го почистим добре особено през лятото?

Снимка 474764

Източник: iStock

Според редица козметични специалисти, цитирани от Vogue, просто никога не трябва да забравяме междинния продукт между измиването и нанасянето на подхранваща грижа - тонера. След всяко измиване на лицето сутрин и вечер, както и преди нанасянето на подхранваща маска, както и след глинена или почистваща маска той е задължителен.

Тонерът играе ролята на финалния почистващ агент за кожата, особено ако ползваме за измиване щадящи и подхранващи продукти. Козметиците съветват да използваме памучен тампон, с който да изтрием лицето си с тонера, а не да го пръскаме директно върху кожата.

Освен да отнема последните останки от продукти, себум и мръсотия, тонерът балансира естественото PH на кожата, променено от измиването с вода. Той влияе добре и на базата за грим, като я задържа по-добре.