Още преди няколко месеца знаехме, че през септември ще се заформи голяма война на малкия екран, защото по едно и също време феновете на фентъзи сериалите, базирани на книги, ще трябва да се раздвоят.

Lord of the Rings: Rings of Power и кино прожекции на първите два епизода на сериала по вселената на Толкин

Битката, която се задава тази есен

Ще успее ли Rings of Power да отговори на "Домът на дракона"

В края на месец август HBO започнаха да пускат епизодите на "Домът на дракона" (House of the Dragon), а от началото на септември същото направиха Amazon с The Lord of the Rings: The Rings of Power.

Вторият може би бе една идея по-очакван, защото към момента е най-скъпият сериал в историята. А когато са похарчени толкова много милиони за него, очакванията няма как да не са големи. Но не на всички фенове има се харесва видяното.

Amazon Пуснаха първите два епизода на The Lord of the Rings: The Rings of Power и първите мнение са вече налице. Оказва се обаче, че има известен проблем. От The Hollywood Reporter разбираме, че в Rotten Tomatoes, където и критици, и зрители дават своите оценки се наблюдава интересен феномен.

Сериалът е залят от ниски оценки и лоши коментари. Към момента на писане рейтингът на сериала според критиците е 84%, като повечето ревюта са оптимистични за възраждането на света, създаден от Толкин.

Но проблемът е в рейтинга от феновете, защото той е едва 39%. Но това не означава, че The Lord of the Rings: The Rings of Power не струва, а че група хора са решили да оставят целенасочено ниски оценки, защото виждат някакъв културен или може би политически проблем, който според тях е важен.

Същата съдба сполетя преди няколко дни и She-Hulk: Attorney at Law. Сериалът на Marvel също бе целенасочено атакуван от негативни коментари и към момента рейтингът му е 50%.

The Rings of Power, "Властелинът на пръстените" и нов тийзър на сериала по вселената на Дж. Р. Р. Толкин

Ще ни разочарова ли сериалът по вселената на Толкин

Какво да очакваме от The Rings of Power

За да избегнат подобен развой на събитията в собствената си платформа, Amazon Prime Video към момента не показва рейтинга на сериала. За да се уверят, че всяко оставено ревю е истинско. Но това не е подход, използван само за The Lord of the Rings: The Rings of Power, а за всичките им филми и сериали.