Още когато сериалът по предисторията на "Властелинът на пръстените" беше само идея, критиките към него бяха не малко. Много от верните фенове на Дж. Р. Р. Толкин не могат да си представят онези светове екранизирани, други пък не смятат, че някой би достигнал класата на кино трилогията на Питър Джаксън.

The Lord Of The Rings: The Rings Of Power, "Властелинът на пръстените"  и първи тийзър на сериала

Завръщане в Средната земя на Толкин

Първи тийзър към сериала The Rings Of Power

Със или без тяхното одобрение обаче работата на Amazon по The Rings of Power.

И вече разполагаме с първи трейлър, който ни дава по-пълна представа какво да очакваме от сериала от откъслечните кадри и плакатите, които до момента бяхме видели. Той започва с двете Дървета на Валинор, след което можем да видим някои от местата, споменати в творбата "Силмарилион", която е в основата на сериала.

Сред тях са елфическите кралства Линдон и Ерегион, владенията на джуджетата Хазад-дум, островното кралство Нуменор. Виждаме и някои от главните герои, които ще водят действието - Галадриел, Елронд, Елендил и Исилдур - човекът, отсякъл пръста със съдбовния пръстен от ръката на Саурон, с което по-късно поставя началото на Третата епоха в Средната земя.

За момента коментарите към тийзъра не са особено ласкави - много от феновете на Толкин въобще не могат да припознаят света му в сериала на Amazon. Други пък коментират, че атмосферата от тийзъра по-скоро им напомня Game of Thrones.

Каква е истината ще научим след 2 септември, когато излиза първият епизод от сериала The Rings of Power.