Есента наближава, а с нея - и очакваната голяма битка между стрийминг платформите за аудитория. Този сезон две заглавия се изправят в сблъсък, а победителят съвсем не е ясен. Разбира се, че говорим за "Домът на дракона" срещу The Lord of the Rings: The Rings of Power.

"Домът на дракона", рекордът по гледаемост на НВО Мах и каква аудитория събра предисторията на Game of Thrones

Рекордите на "Домът на дракона"

Какво знаем за гледаемостта на първи епизод на сериала

След като преди два дни се завърнахме във Вестерос, сега предстои да се завърнем и в Средната земя.

Сериалът на НВО по "Огън и кръв" на Джордж Р. Р. Мартин вече ни показа какво да очакваме. Все още не сме убедени какво са ни приготвили от Amazon с този по вселената на Дж. Р. Р. Толкин. Едно е сигурно - някои ще го видят още преди официалната премиера.

Стрийминг платформата е планирала кино прожекции на първите два епизода на The Lord of the Rings: The Rings of Power, които ще се проведат на 31 август в избрани салони. За момента потвърдени такива има в САЩ, Канада, Великобритания, Ирландия, Аржентина, Колумбия, Австралия и Нова Зеландия, според Variety.

От Amazon разчитат на огромната фен маса на творбите на Толкин, както и на "тласъка", даден от кино трилогията на Питър Джаксън "Властелинът на пръстените". За момента обаче отзивите от първите кадри, тийзъри и излезлият преди часове трейлър в социалните медии не са от най-ласкавите...

Първите два епизода на струващата 400 милиона долара продукция гледаме по Amazon Prime на 2 септември.