Феновете на филмите с динозаври очакваха с нетърпение премиерата на "Джурасик свят: Господство". Не само защото в него праисторическите същества са основна фигура, но и защото с този филм се затваря трилогията за "Джурасик свят".

"Джурасик свят: Господство", Крис Прат и първи трейлър на филма

Могат ли динозаври и хора да съществуват заедно

"Джурасик свят: Господство" ще трябва да отговори на този въпрос

Очакванията бяха големи и към самия филм, и към представянето му в бокс офиса. Оказва се, че съвсем очаквано "Джурасик свят: Господство" се представи наистина впечатляващо.

За първите три дни от премиерата си филмът е събрал над 143 милиона долара от бокс офиса в Северна Америка. В международен план пък говорим за над 245 милиона долара, според Box Office Mojo. И като теглим чертата се оказва, че общо "Джурасик свят: Господство" е регистрирал 389 милиона долара.

Като съвсем очаквано приходите от Китай са най-сериозни в световен мащаб. Само там динозаврите са спечелили малко над 52 милиона долара за три дни. Доста добро представяне, бихме казали ние.

"Топ Гън: Маверик", Том Круз, приходите от бокс офиса и постижението за актьора

Постижението на Том Круз с "Топ Гън: Маверик"

Актьорът има от какво да е доволен

Доста по-добро от това на "Топ Гън: Маверик" в първите няколко дни от премиерата му. Но за тези около две седмици по кината филмът с Том Круз вече може да се похвали с над 700 милиона долара приходи.