Малко хора вярваха, че повече от 30 години откакто "Топ Гън" пълнеше киносалоните през 1986 г., втори филм въобще ще бъде направен.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън, Дженифър Конъли и впечатленията ѝ от премиерата на "Топ Гън: Маверик"

Забавляваха ли се Уилям и Кейт на премиерата на "Топ Гън: Маверик"

Какви са впечатленията на Дженифър Конъли от кралската двойка

Но Paramount и Том Круз решиха, че в тази посока има още истории, които да бъдат разказани. И така, от няколко дни "Топ Гън: Маверик" вече е по кината. Спокойно можем и да кажем, че излетя доста високо.

От Deadline разбираме, че за първите дни от премиерата си филмът е спечелил 151 милиона от бокс офиса в Америка. И малко над 109 милиона от световния бокс офис, което прави общо 260 милиона долара. А като за начало, това никак не е зле.

Разбира се, далеч е от рекордите, поставени през годините от други заглавия, но пък представянето на "Топ Гън: Маверик" постави рекорд за Том Круз в личен план. Оказва се, че това е най-силното представяне в първите няколко дни на филм с участието на Том Круз на територията на САЩ.

Всъщност, това е първият му филм, който преминава границата от 100 милиона за тези първите няколко дни. До този момент най-доброто представяне на филм с актьора за този период от време беше "Война на световете" (2005 г.) с 64 милиона долара.

Нина Добрев, Шон Уайт и първата им поява на червения килим на "Топ Гън: Маверик"

Първият път на Нина и Шон

Важен повод за актрисата с български произход

За Джери Брукхаймър, който е сред основните продуценти на филма, "Топ Гън: Маверик" се нарежда на второ място по приходи за дебютните си дни. В личната класация на продуцента на първо място остава "Карибски пирати: Сандъкът на мъртвеца".

"Топ Гън: Маверик", Том Круз и тренировките, на които актьорите са били подложени за филма

На какво Том Круз е подложил колегите си от "Топ Гън: Маверик"

Актьорът има стандарти

Добри новини за Том Круз и компания са и отзивите на хората, след като са гледали филма. Според Deadline, около половината от анкетираните зрителите са казали, че филмът е надминал очакванията им, а около 30% са заявили готовност да отидат да го гледат отново на голям екран.