Били, Ерик, Тайсън, Джейд и Елси - това са имената на петимата виновници за непристойно държание в Lincolnshire Wildlife Park. Те са псували наред персонала и посетителите на парка, но не само това - после дори са се смеели на смущението, което предизвиквали у хората. А петимата са... пет папагала жако.

Снимка 498535

Източник: iStock

Историята им ни се струва по-скоро комична, макар че според управата на зоопарка съвсем не е така. Папагалите са получени в парка през август и отделени за задължителната карантина. Както повечето от този вид птици в парка, те пристигат от различни собственици.

Един от тях, получил "добро образование", е научил останалите да псуват. Когато били изкарани пред посетителите след карантината си, папагалите са започнали да псуват наред посетителите. Те, от своя страна, отвръщали със смях.

Снимка 498534

Източник: iStock

Така жако се научили един да започне да псува, а другите да се "смеят". Колкото и забавно да е поведението им, директорът на зоопарка Стив Никълс взима решение да ги отдели отново. "През уикендите идват и деца. Надявам се да ги научим и на други думи..."

Никълс споделя, че ако ги бяха останали сред останалите 200 жако, с които Lincolnshire Wildlife Park разполага, "щяхме да имаме към 250 псуващи папагала."