Преди няколко дни разказахме какви са правилата на привличането, за които науката е доказала, че действат, един вид - няма как да не ни се получи (освен в някакви екстремно-форс-мажорни-обстоятелства). Сред тях бяха сигналите, които даваме на отсрещната страна, напасването, брадата и т.н.

Научно доказани правила на привличането. Част 1

Правилата на привличането, доказани и от науката (част I)

Как си избираме партньор

Сега продължаваме с втората част от материала, в който ще разгледаме някои от причините, поради които се чувстваме привлечени от някого, независимо колко малко ексцентрично или колко много ексцентрично звучат те. И ние, както и Business Insider, потваряме отново, че това са правила, подкрепени с научни изследвания.

Мъже, носете червено

В изследване от 2010 г., в което участват хора от различни националности и култури - Китай, Англия, Германия и САЩ, учените установяват, че дамите са привлечени повече от господа, облечени в червено.

Снимка 374878

Източник: iStock

Жените в експеримента били помолени да оценят привлекателността на мъже от снимки, като те били облечени или в зелено, или в червено. Участничките не знаели, че цветът на дрехите може да има някакво значение за изследването, но подсъзнателно оценявали като по-атрактивни облечените в червено мъже.

Разхождайте куче

Изследване от 2014 г. установява, че мъжете, които притежават куче, са по-привлекателни за жените. Вероятно това е знак, че тези мъже са по-грижовни и способни на дългосрочни връзки. Компанията на домашния любимец кара мъжете да изглеждат в женските очи по-спокойни, достъпни и щастливи.

Дори музиката има значение

През 2014 г. било направено проучване, в което 1500 жени на средна възраст 28 години, били помолени да изслушат няколко по-прости и по-сложни музикални произведения и така да оценят привлекателността на композиторите им.

Жените предпочели за дългосрочна връзка композиторите на по-сложните песни.

Снимка 374880

Източник: iStock

Чесънът не е толкова лош, колкото предполагате

Въпреки че чесновият дъх може да бъде много отблъскващ, учени от цели два университета се събрали, за да проведат необичаен експеримент с него. Те помолили осем мъже да изядат филия хляб със сирене и 12 грама пресен чесън, а други осем - само филия със сирене, но без чесъна.

През следващите 12 часа те трябвало да носят под мишниците си памучни подложки, без да използват никакви дезодоранти или други аромати.

На следващия ден 40 жени били помолени да помиришат памучните подложки и да оценят аромата им по приятност, привлекателност, мъжественост и интензитет.

Потта на мъжете, които яли чесън, се оказала по-приятна и привлекателна, но по-малко мъжествена и интензивна от тази на останалите.

Направо не знаем какво повече да кажем...