Всяко дете мечтае да порасне бързо и да се превърне във възрастен, който се грижи сам за себе си. Това звучи много привлекателно, но с това идват и много отговорности. Те, от своя страна, ни въвличат в един постоянен кръговрат на ежедневието и без да се усетим годините минават. 

Какви храни трябва да избягват мъжете над 40

Какви храни трябва да избягват мъжете над 40

Изкушенията трябва да бъдат преодолени

Ето защо от TheThings са направили списък с някои от нещата, които задължително трябва да направим преди да навършим 30. 

Пътуване

Снимка 377566

Източник: iStock

Даа, почитатели сме на пътуванията и това ни се струва много добра идея. Ако сега имаме възможността да посетим екзотични дестинации, нищо не бива да ни спира. 

Същото важи и за не чак толкова екзотични дестинации. Можем спокойно да посетим всички онези кътчета от страната си, които не сме и все отлагаме да направим.

 Touring Bird - сайтът, който улеснява пътуванията ни

Как Google ще улеснява пътуванията ни

Какво представлява Touring Bird и за колко града е наличен

А ако има квартали в града, в който живеем, които са ни непознати и кракът ни не е стъпвал там, също му е времето да се впуснем в изследването им. Това е доста по-евтино, но пак ни оставя с едно приятно чувство, че сме направили нещо, вместо да стоим пред телевизора. 

Здрав дух в здраво тяло

Снимка 366313

Източник: iStock

Докато все още сме във своите 20 трябва да се погрижим да водим здравословен начин на живот. Това не означава, че на всяка цена трябва да спазваме някаква диета, просто е необходимо да се придържаме към режим, който ни кара да се чувстваме здрави и пълноценни. 

Спортове за по-дълъг живот

Спортове за по-дълъг живот

Какво да тренираме

След 30, разбира се, не означава, че трябва да се запускаме. 

Манджичка 

Снимка 377663

Източник: iStock

Не е задължително да се научим да приготвям типичните ястия, с които бабите и майките ни са ни отгледали. Хубаво е да можем да приготвяме добре поне 2-3 ястия, защото алтернативата да се храним със замразени или полуготови храни не отговаря на предната точка със здравословния начин на живот. 

Касичка

Снимка 296396

Източник: iStock

Семейството и децата може и да не са ни дошли до главата, но евентуално това ще се случи и трябва да бъдем подготвени. Ето защо трябва да започнем да спестяваме.

Как да спестим пари за лятна ваканция

Как да спестим пари за лятна ваканция

Време е

Тук дори не става дума за големи суми, които да отделяме, а да е съобразно бюджета ни. Защото бъдещото ни Аз ще се гордее, че на младини сме постъпили разумно. 

Хоби

Снимка 347440

Източник: iStock

Ако вече имаме хоби това не означава, че не трябва да ги направим две, а защо не и повече. Като тук гледането на сериали не се брои много, но не се и изключва. 

Фотоапаратът срещу камерата на смартфон

Фотоапаратът срещу камерата на смартфон

Качествени снимки в различни размери

Важното е да намерим хоби, което да можем да правим с удоволствие и когато станем на 30, 40 и 50 години.