Напоследък ни се случва да ядем все повече боклуци. Независимо какво пише на опаковката на даден продукт (на която в много случаи и не обръщаме внимание), се установява, че без да си дадем сметка, консумираме истински отрови. Едно клипче във Facebook ни демонстрира какво всъщност ядем и пием с нагледни примери, като същевременно ни показва как да различаваме истинската храна от фалшивата.

В него можем да видим с колко много оцветители са наблъскани безалкохолните напитки, колко синтетичи фибри има в някои десерти и как да разпознаем истинската от изкуствената майонеза, използвайки само няколко капки йод.

Снимка 362203

Източник: iStock

В клипчето става ясно и как с малко количество студена вода да разберем кой мед е изкуствен и кой е натурален, защото истинският моментално променя структурата си на пчелна пита.

Сред останалите акценти на видеото са нагледни примери за разликата между масло и маргарин, защо да не пием газирана вода, както и защо непременно да измиваме ябълките много добре преди да ги ядем. Вижте и ще се убедите сами.