С покачващите се нива на световните океани, все повече и повече архитекти започват да развиват идеи и концепции за изграждане на устойчиви жилища, които да бъдат директно върху повърхността на водата.

Да си принтираш къща за 24 часа

Да си принтираш къща за 24 часа

35 квадрата за 4000 долара не звучи никак зле

Тази седмица италианската архитектурна фирма Lazzarini Design Studio стартира кампания за набиране на средства за построяването на плаваща къща, която изглежда като кадър от "Аватар".

Снимка 358435

Източник: lazzarinidesign.net

Концепцията включва създаването на малък град от конструкции във формата на пирамиди, като набелязаните от фирмата възможни локации са или в близост до бреговете на южна Италия, или недалеч от крайбрежието на Обединените Арабски Емирства.

Снимка 358433

Източник: lazzarinidesign.net

Фирмата има амбициозния план да създаде цял воден град с име Уейаланд, който да бъде признат от местното правителство като обособена държавна структура.

Тази къща е от пръст

Тази къща е от пръст

И използва и други еко техники

Къщите са проектирани така, че да изискват минимално количество електрическа енергия, която на всичкото отгоре си произвеждат сами чрез соларни панели.

Снимка 358434

Източник: lazzarinidesign.net

Кампанията на Lazzarini цели да събере 420 000 долара за построяването на първата плаваща къща, като се надява да привлече и много частни инвеститори за реализирането на целия проект.