След дълъг работен ден (и то когато уикендът още не се вижда на хоризонта) желанието ни за секс вероятно се е изпарило доста преди да стигнем до спалнята, и само магия да е в състояние да го съживи. Човещинка си е, но и умората не е за подценяване.

В подобни случаи (а и не само) има една страхотна алтернатива - сутрешният секс. Вероятно имаме съседи, които всяка сутрин по часовник изпълняват задълженията си в леглото, преди да се впуснат в професионалните си такива. 

С нови сили

Често ако вечер желанието ни за секс и умората влязат в оспорвана битка, може да се окажем не особено задоволени от крайния резултат. Или ще подберем мързелива поза, или няма да дадем всичко от себе си.

А сутрин сме свежи и заредени с нови сили. Така дори десет минути за палаво начало на деня могат да бъдат много по-страстни и диви. 

Снимка 341512

Източник: iStock

Горещ финал за добро утро

За сутрешната ерекция се носят митове и легенди. И си е доказана истина, че либидото на мъжете сутрин е по-високо, отколкото вечер. Но ако това не се оползотворява и сексът за начало на деня си е все мираж, нищо чудно партньорът ни да не демонстрира подобни признаци.

Повечето тестостерон прави мъжа по-страстен, желаещ да докара и двамата до горещия край. Така че, ползите са взаимни.

Снимка 341519

Източник: iStock

Като на сън

Мнозина ще кажат, че сутрин едва гледат и не знаят къде се намират, и им е само до секс. Именно този период на просъница, когато още не сме с ясно съзнание какво ни предстои в следващите часове, е идеален за палави изпълнение.

Тогава мозъкът все още е в покой и не мисли колко много задачи го очакват днес. Така ще се отдадем изцяло на удоволствието, без то да бъде нарушено от всички онези натрапници, които не ни позволяват да бъдем истински палави вечер.

Да ни върви като по... секс

Ако започнем деня си със секс, няма съмнение, че той ще е много по-добър, независимо какво следва до вечерта. След оргазъм в организма се отделя хормона окситоцин. Той успокоява мозъка и ни кара да се чувстваме по-щастливи.

Снимка 341511

Източник: iStock

Извън правилата

Сутрешният секс е добър не само за тялото и настроението, но и за връзката ни. Особено ако сме свикнали интимното общуване да бъде рутина, чието запазено място е вечер непосредствено преди сън. Ако все нещо ни липсва и не сме особено удовлетворени, тогава е време да преминем към сутрешни сеанси, пише Health.