Ако все още не сме започнали с извайването на формите си за този сезон, важно e да се задействаме моментално, защото сезонът на отпуските чука на вратата, а плоският корем през септември не е нужен никому.

Създаването на изчистена физика и плочки, както казват бодибилдърите, зависи 70% от храната и 30% от тренировките ни. Именно затова е от изключителна важност всяко хранене да е внимателно премислено и заредено с възможно най-много хранителни вещества и по-малко мазнини.

В жегата плодовете и смутитата са истинска благодат. Те са и страхотен избор за лека, но много засищаща и енергична сутрешна или следобедна закуска.

Снимка 362513

Източник: iStock

Рецептата за плодово смути, на която залагаме ние този сезон, е за активно спортуващи хора и съдържа повече протеини и въглехидрати, отколкото по-уседналият начин на живот би изисквал.

Ето и необходимите съставки:

1 праскова или 4 кайсии
100 г малини или боровинки
1 банан
25 г оризов/конопен протеин
1 с.л. фъстъчено масло
100-150 мл бадемово мляко

Нищо не ни пречи да добавим и лъжица-две овесени ядки или киви към смутито - за още повече енергия. 

Всички тези хубости ги слагаме във висок шейкър или блендер и разбиваме, докато не получим хомогенна смес. Охлаждаме с няколко бучки лед и повтаряме всеки ден, докато не започнем да виждаме релеф по иначе заобления си стомах.