Освен че са вкусни и се приемат за афродизиак, който разпалва сексуалните фанатзии, ягодите се оказват алтернативно разрешение на проблема с импотентността при мъжете.

От така наречената еректилна дисфункция страдат милиони мъже по света. Състоянието е често срещано особено над 50 годишна възраст. 

Храни, които ни помагат в секса

Храни, които ни помагат в секса

Киселото зеле е естествена виагра, тъй като е изключително богато на витамините А, В, С и К, както и на минерали и лактобацили

Съществуват редица причини за еректилната дисфункция. Основната предпоставка е стесняването на кръвоносните съдове - проблем, който обикновено се свързва с възрастта, диабета, холестерола и високото кръвно налягане.

И макар да има начини за медицинско справяне с проблема - на мъжете се препоръчва използването на виагра, хранителните експерти призовават мъжкия пол да консумира повече ягоди. Плодовете са богати на флавоноиди, които стимулират притока на кръв към половия орган.

Скорошно проучване установи, че редовната консумация на съдържащи флавоноиди продукти като плодове, зеленчуци, чай, вино, в комбинация с физически упражнения, намалява със значителен процент риска от еректилна дисфункция.