Със сигурност много от нас ще предпочетат час секс пред час във фитнеса. Но дали палавите забавления с половинката наистина са толкова добър начин за горене на калории, колкото си мислим?

Мъжете, сексът и защо заспиват веднага след него

Защо мъжете заспиват след секс

И можем ли да направим нещо по въпроса

Знаем, че сексът е наистина полезен. Не само за да можем да създадем поколение, но и за да имаме по-силен имунитет, по-добро настроение и по-здрава любовна връзка. Но ако искаме и по-стегнато тяло, ще трябва малко повече да се потрудим.

За да се направи едно интересно изследване колко калории горим по време на секс, участниците в него носят гриви, които измерват движенията. А резултатите, които канадският екип от учени споделя, са, че жените горят около 70, а мъжете - 101 калории за един сексуален акт. А това си е доста малко...

Снимка 387981

Източник: iStock

Установено е, че мъжете горят повече калории от жените по време на секс. Но колко точно ще е техният брой зависи от редица фактори - доколко сме активни в леглото и в какво здравословно състояние се намираме например. 

Но едно е сигурно - колкото и калории да горим със секс, ефектът от тренировките ще е поне двойно по-голям (и по-бърз). Затова оправданието, че се раздвижваме достатъчно в леглото не минава. Не бива да минаваме и без друг тип физическа дейност, било то и само половин час тичане, пише Huffington Post.

Пътуванията, сексът и изборът на младите

Пътуване вместо секс

Разни възрасти, разни приоритети

Но ако все пак държим да тренираме само по този начин, то е добре да удължим максимално сексуалния акт и да пробваме разнообразни и сложни пози. И колкото по-често, толкова по-добре.