Една от най-големите хранителни вериги във Великобритания Кренсуик  ще прави местен-чипс, вместо картофен чипс с вкус на бекон.

Новото "изобретение" ще бъде с по-ниско съдържание на мазнини и калории, далеч от стойностите на стандартният чипс.

Новината излязла наяве, поради немарливост в патентното ведомство на Острова, съобщава Daily Telegraph.

"Вместо да се тъпчем с пържени, в кой знае какви мазнотии картофи и след това "обогатени" с разни химии, от Кренсуик решихме, че ще е по-добре да продаваме истинско месо", разказа директорът на фирмата Бернард Хогарт пред медиите.

"Да, знаем че мисленето ни е малко "мечтателско", но си мисля че можем да се справим. Все пак хората обичат да ядат Parma Ham(вид британско прошуто)', допълни той.

Чипсът ще се продава в кутии подобни на тези на "Pringles" и от фирмата обещават, че ще има дълъг живот, преди да се отвори.

Освен това са станали ясни различни цифри около новия продукт. Например ще има само 8.1 г мазнина, вместо 18 г. при картофения чипс, както и много по-ниско съдържание на сол.

Ако всички върви добре и финалните тестове бъдат минати, продукта може да се очаква в края на тази година.