Водещата на "Lord of the Chefs" и 100-те души от екипа на  кулинарното шоу изпивали по 200 литра вода на ден по време на снимките в Добрич, пише "Труд".

Снимачният ден продължавал между 10 и 14 часа, шест от които в активно готвене, за да се вместят в едночасовите рамки на излъчване. Слави Трифонов и Евгени Димитров-Маестрото избрали кулинарната академия в Добрич заради модерно оборудваната кухня. Само консумацията на електричество в нея се равнява на това в 50 домакинства.

Снощи бе старта на шоуто, в което се състезават 16 участници. Те са избрани от 10 000 претенденти. Сред тях има модел, букер и масажист. Интересите им са свързани с вегетарианство, парашутизъм, скално катерене до ориенталски танци и кърлинг.