Знаете ли, че появата на суха кожа, се дължи именно на редовното използване на грим. Причината за това е, че макиажът пречи на процеса на обновяването на тургура, особено когато не го премахваме изцяло.

До това и още заключения от липсата на грим върху лицето стигат дерматолози, цитирани от американския женски уебсайт "Лист", пише Дарик.

"Един от най-главните проблеми, възникващи когато не си почиствате лицето преди лягане е, че естествената подмяна на кожата, при която мъртвите клетки се подменят с нови, е възпрепятствана. Така се натрупват мъртви клетки, което води до изсушаване на кожата", каза дерматологът доктор Рейчъл Назарян.

Снимка 309466

Източник: iStock

Когато се откажем от грима, позволяваме на кожата си да образува нови клетки, което ѝ придава по-свеж вид. Макиажът е средството, до което прибягваме, когато искаме да изглеждаме по-млади. Що се отнася до бръчките обаче, ефектът му е обратен. С времето мазилата се наслагват в по-фините пори и бръчки, като само ги подчертават.

Снимка 309462

Източник: iStock

Този неприятен ефект дори се появява в късните часове, ако купонът е продължил твърде дълго. Ако се вгледаме в чертите на лицето си, ще установим, че май без грим би било доста по-добре.

Използването на грим, съчетано със замърсяването във въздуха, на което се излагаме всеки ден, кара порите ни да се запушват и разширяват. Ако дадем почивка на лицето си поне за малко, те ще се смалят и така кожата ще стане по-гладка.

Снимка 309464

Източник: iStock

Редовно трябва да почистваме четките и гъбичките си за грим, защото в тях се крият бактерии, които запушват порите и предизвикват възпаления на кожата. По-правилно е да ги подменяме с нови.

Снимка 309463

Източник: iStock

Прекалено много макиаж по очите може да доведе до конюнктивит. И не става въпрос за алергии, които могат да бъдат предизвикани от сенките, например. А просто за прекаляване.

Най-много трябва да внимаваме при нанасянето на спирала и очна линия, защото можем да одраскаме роговицата на окото си, съветват специалистите. И в никакъв случай не трабва да използваме остри предмети - игли, ножички и прочее, за да разделим миглите, ако са слепнали при прекалено гъста консистенция на спиралата.

Гримът, който трябва да се забрани (ВИДЕО)

Гримът, който трябва да се забрани (ВИДЕО)

Не правете така!